Yandex Metrica

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metroya kavuşuyor

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metroya kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2022 yılının ilk çeyreğinde metroya kavuşuyor.

Genel

23.01.2024, 18:03

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hayata geçirdiği projelerde 7 gün 24 saat, 3 vardiya düzeninde çalışmalar sürerken, raylı sistemlerin ise olabilecek en kısa sürede faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmalar kapsamında yolcularının ulaşım bakımından büyük rahatlık yaşayacağı İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı da metrolarına kavuşmak için adeta gün sayıyor. 

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'YE VE İSTANBUL'A DEĞER KATACAK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ve İstanbul'un refahı için canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi ve yatırımlarını sadece bugün için değil, gelecek kuşaklara da hizmet edecek şekilde tasarlayarak bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri metro hatlarının Türkiye'ye ve İstanbul'a büyük değer katacağını vurguladı. Karaismailoğlu, "Projelerimizin hepsi tamamlandığında, İstanbul'un raylı sistem hattının yarısından fazlası bakanlığımız tarafından yapılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hayata geçirmek için titizlikle çalışmalarını devam ettirdiği İstanbul Havalimanı-Gayrettepe, İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Tavşantepe-Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı metrolarıın faaliyete geçmesine oldukça kısa bir süre kaldı.

İstanbul Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımın güvenli, hızlı ve ekonomik sağlanması için hayata geçirilen İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosu, diğer metro hatları ile de entegre olacak şekilde planlandı.

Gayrettepe istasyonunda Yenikapı-Hacıosman metro hattına, Kağıthane'de Kabataş-Mahmutbey metrosuna, havalimanında ise Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattına aktarma yapılabilecek.

Toplam 37,5 kilometre uzunluğa sahip olacak hatta 9 istasyon bulunacak ve saatte 120 kilometre hıza ulaşılabilecek. Bu hatta kullanılacak 136 araç en az yüzde 60 yerliliğe sahip olacak.

Günde 600 bin yolcunun taşınabileceği İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metrosunun havalimanı-Kağıthane etabının 2022 yılının ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor. Havalimanından şehir merkezine kısa sürede ulaşımın mümkün olacağı metronun ilk etabındaki yolculuk süresi 25 dakika olacak.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

KADIKÖY'DEN SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA HIZLI VE GÜVENLİ SEYAHAT

Anadolu yakasında İstanbul'un Pendik ilçesi ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nı birbirine bağlayacak Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu'nda da çalışmalar 7/24 esasına dayalı devam ediyor.

Anadolu yakasının ilk metrosu olan Kadıköy-Kaynarca (Tavşantepe) hattını Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile bağlayacak proje sayesinde, havalimanından kent merkezine ulaşım hızlı, ekonomik ve güvenli olarak sağlanacak.

Toplam 7,4 kilometre uzunluğa sahip olacak ve 4 istasyonu bulunan hat, Tavşantepe istasyonunda Kadıköy-Kaynarca, Sabiha Gökçen'de ise Sabiha Gökçen-Kurtköy hattıyla entegre olacak.

Saatte 80 kilometre hıza ulaşabilecek hattı günde 1 milyon 200 bin yolcu taşınabilecek. Metronun, yeni yılın ilk çeyreğinde hizmete alınması hedefleniyor.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

İSTANBUL HAVALİMANI'NA İKİNCİ METRO DA YOLDA

Uzunluğu 31,5 kilometreye ulaşan ve 7+1 istasyonu bulunan Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattı, Türkiye'nin en hızlı metrosu olarak 120 kilometre hızda olacak.

Halkalı'dan havalimanına 30 dakikanın altında sürede ulaşımı mümkün kılacak metro, havalimanı istasyonunda Gayrettepe-Havalimanı hattı ile tam entegre olacak ve böylece Gayrettepe ile Halkalı arasında kesintisiz ulaşım imkanı doğacak.

Halkalı istasyonundan Marmaray ve Yenikapı-Halkalı hattına, Olimpiyatköy'den Olimpiyatköy-İkitelli hattına, Kayaşehir istasyonundan Başakşehir-Kayaşehir hattına, Fenertepe'den ise Vezneciler-Sultangazi metro hattına aktarma yapılabilecek.

Avrupa yakasının ulaşımında önemli bir rahatlama sağlayacak ve günde 600 bin yolcunun taşınacağı metro hattının 2022 yılı sonunda hizmete alınması hedefleniyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading