Yandex Metrica

Güngören'de binlerce ton atık ekonomiye kazandırıldı

Güngören'de binlerce ton atık ekonomiye kazandırıldı

Güngören Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje sayesinde ilçedeki 3 bin 450 ton atık ekonomiye kazandırılırken, ilçedeki her bir bina 5 ağacın kesilmesine engel oldu.

Genel

23.01.2024, 18:03

Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen ve hayata geçirilen kağıt atıkların geri dönüştürülmesi projesi çerçevesinde, ilçede Kovid-19 salgını döneminde 3 bin 450 ton kağıt atığın geri dönüşümü sağlandı.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

5 MİLYON 300 BİN LİRALIK EKONOMİK KAZANÇ SAĞLANDI

Güngören Belediyesi'nin açıklamasına göre, geçen yılın Mart ayından bu tarafa ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs döneminde belediyenin "Sıfır Atık Projesi" kapsamında yaptığı çalışmalar sayesinde kağıt atıklar toplandı. Güngören'de 280 bin kişinin ikamet ettiği 11 bin binadan toplanan 3 bin 450 ton kağıt atık, geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırıldı. Atıkların geri dönüşümü ile yaklaşık olarak 5 milyon 300 bin liralık ekonomik kazanç elde edilirken, geri dönüşüm ile 8 bin 620 metreküp depolama alanı kazancı da sağlandı.

Kağıt atıklar ekiplerin çalışmaları neticesinde hem çöp olmaktan kurtarıldı hem de yaklaşık 60 bin ağacın kesilmesi önlenmiş oldu. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sıfır atık projesiyle Güngören'deki her bina, 5 ağacın kesilmesini engelleyerek Türkiye’ye örnek oldu. Diğer taraftan toplanan kağıt atıklar ile doğaya 610 ton sera gazı salınımı önlenirken, proje çerçevesinde toplanan atıklar sayesinde 14 milyon 140 bin kilovatsaat (Kwh) enerji tasarrufu da sağlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading