Yandex Metrica

Emekli maaşına zam mı gelecek? Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olur?

Emekli maaşına zam mı gelecek? Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da yaptığı konuşmada emekli maaşlarına iyileştirme yapılması için çaba harcadıklarını belirtti. Erdoğan açıklamasında "Seyyanen artışların yol açtığı adaletsizliğin farkındayız" dedi. Açıklamaların ardından milyonlarca emekli Emekli maaşına zam mı gelecek? Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olur? sorularını yeniden gündeme getirdi. 

Genel

09.03.2024, 19:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya’da yaptığı konuşmada emeklilere yeni bir zam olabileceği sinyalini verdi. Erdoğan açıklamasında "Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor." dedi. Erdoğan'ın emekli maaşı açıklamalarının ardından Emekli maaşına zam mı gelecek? Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olur? soruları gündeme geldi.

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından "Emekli maaşına zam mı gelecek?" sorusu pek çok emekli tarafından sorulmaya başlandı. Erdoğan emekli maaşlarının artması için çaba harcadıklarını ifade etti. Emekli maaşlarına zam konusunda ise henüz bir açıklama gelmedi. Erdoğan konuşmasında "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendi ve ailesi için harcayan vatandaş için elbette yeterli değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Emekliler için çaba gösteriyoruz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." dedi.

Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca sakladı! Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Erdoğan konuşmasının devamında "Birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7-10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek emeklilerimizi tahrik ediyor. Ülkemizde 16 milyon emeklimiz var 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Askeri, polisi, sağlıkçısı ile devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcuıt maaşlarının maliyeti değil istenen ilave artışların tutarıdır." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading