Yandex Metrica

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Son tarih belli oldu: Yaptırmayan sürücülere 9.773 TL CEZA kesilecek!

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Son tarih belli oldu: Yaptırmayan sürücülere 9.773 TL CEZA kesilecek!

Trafiğe çıkan sürücülerin ehliyetleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ehliyeti olan herkes için yenileme işleminin son tarihi açıklandı. O tarihe kadar hemen yaptırmanız gerekiyor. Ödenmemesi halinde  9.773 TL ceza ödeneceği ifade edildi.

Genel

28.02.2024, 20:14

Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığı resmi olarak yaptığı açıklamasında eski tip ehliyetler için son kullanma tarihi açıklanırken, eski tip ehliyet kullanan sürücüler için kesilecek ceza da belli oldu. Eski tip ehliyetlerin İçişleri Bakanlığı’nın belirttiği tarihe kadar yenilenmesi gerekiyor.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

SON TARİH BELLİ OLDU 

2023 yılında ehliyet sahiplerinin ehliyet yenileme işlemi yaptırması gerekiyordu. Ancak bakanlık, yaptığı açıklamasında ehliyet yenileme için son tarihin uzatıldığını açıklamıştı. 2024 yılının sonunda ehliyet yenileme için son tarih dolmuş olacak. Aktarılan son haberin detaylarına göre 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip ehliyetlerin yenilemesi gerekiyor.

Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim ilk defa açıkladı! Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim... Haberi Görüntüle

RANDEVU ALINMASI GEREKİYOR

Yapılan son açıklamaya göre eski tip ehliyeti olan vatandaşların işlemlerinin yapılması için NVİ’den randevu alması gerekiyor. Randevunun alınması sonrasında gerekli belgelerle randevu tarihinde ve saatinde NVİ’ye gidilmesi halinde işlemler dakikalar içerisinde yapılacak.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenilemek için gerekli belgelerden bazıları şu şekilde sıralandı:

Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı

Eski tip ehliyet

Sağlık raporu

1 biyometrik fotoğraf

Kan grubu kartı

13 TL + 2 TL vakıf payı ile değerli kağıt bedelinin ödenmesi

Belirtilen belgeleri hazırlayan vatandaşlar randevu tarihine kadar beklemesi gerekiyor. Randevu tarihinde gittiğinizde işlemleriniz kısa süre içerisinde yapılacak ve yeni tip ehliyetiniz hazırlanmaya başlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading