Yandex Metrica

Duygulandıran kare! Yaşlı kadın, ekiplere böyle erzak taşıdı

Duygulandıran kare! Yaşlı kadın, ekiplere böyle erzak taşıdı

Antalya'nın Akseki ilçesinin farklı noktalarında devam eden orman yangınında yöre halkı, alevlerin söndürülmesi için seferber olurken yaşlı kadının ekiplere sırtında erzak taşıdığı görüntü duygulandırdı.

Genel

23.01.2024, 17:45

Antalya Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi yakınlarında 4 gündür yoğunlaşan orman yangınına, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale başlatıldı. Yangın söndürme helikopterlerine askeri helikopterle de eşlik edildi. Altına suyu taşıması için su sepeti (bambi) monte edilen askeri helikopterin yangında görev aldığı görüldü. Halk da su atışı yapan pilotları alkışlayarak selamladı.

Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı bölgelerine girmek yasaklandı! Milli güvenlik dikkate alındı! Valilik duyurdu: Gabar ve Cudi Dağı... Haberi Görüntüle

TOMA'LAR KULLANILDI

Bölgede söndürülen fakat soğutma çalışmalarının devam ettiği noktalarda ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait TOMA'lar kullanıldı. Bölgede ormancılar tarafından farklı noktalara sirayet etmemesi için tampon bölge açma çalışmaları yapılıyor. Hızar motorlarıyla kesilen ağaçlar, alevlerin olduğu yöne doğru devrilerek, ateşin önü kesilmeye çalışılıyor.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

ORMAN EKİPLERİNE SIRTINDA ERZAK TAŞIDI

Akseki ilçesinin farklı noktalarında devam eden orman yangınında ise yöre halkı, alevlerin söndürülmesi için seferber olurken, kadınlar da ekiplere sırtlarında erzak taşıyor. Murtiçi'nde bir kadın da alevlerle mücadele eden ekiplere sırtındaki çantayla su ve ekmek taşıdı. Kadının ilerleyen yaşına rağmen dik yamaçta yorgunluğa dahi aldırış etmeden gidişi, bölgede görev alan köylü tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading