Yandex Metrica

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 3 dilde kitap oldu: Annemin Sesi

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 3 dilde kitap oldu: Annemin Sesi

Diyarbakır annelerinin evlatlarını terör örgütü PKK'dan kurtarma konusundaki azim ve başarısı bir taraftan dalga dalga büyürken, diğer taraftan yazarlara ilham veriyor.

Genel

23.02.2024, 17:54

Evlatları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Diyarbakır annelerinin azim ve kararlılık öyküsü, Yazar Tülay Demir Oktay tarafından kitap haline getirildi.

Eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kendilerinden koparılıp, dağa kaçırılan  çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde tuttukları evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerinin eylemini "Annemin Sesi" adıyla 3 dilde kitap haline etiren Tülay Demir Oktay, eylem yapan anneleri ziyaret etti.

Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca sakladı! Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca... Haberi Görüntüle

KİTAP ÜÇ DİLDE HAZIRLANDI

Çocuklarının PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eylemi bugün 731'inci gününde. Yazar Oktay, Türkçe, İngilizce ve Felemenkçe dillerinde 2 yılda hazırladığı kitabını tamamladı. Evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret eden Oktay, onlara kitabını hediye etti.

2 yıl önce annelerin evlat nöbetiyle alakalı röportaj yapmak amacıyla Diyarbakır'a geldiğini belirten Oktay, burada bulunduğu sürede eylemin çok derin, hassas ve büyük olduğunu hissettiğini dile getirdi.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

"YURT DIŞINDA ÇOK FAZLA BİLİNMİYOR"

Türkiye'de büyük bir kesimin terör örgütünü ve yaşananları bildiğini ifade eden Oktay, şöyle konuştu:

"Ancak yurt dışında çok fazla bilinmiyor. Bu nedenle yurt dışında yabancı dilde bu kitabı yazıp Avrupalıların bu konuyu öğrenmelerini, terörün ne denli büyük şiddetli olduğunu göstermeyi çok istedim. Annelerin mağduriyetini ve çocuklarının bir şekilde kandırılarak kaçırılmış olmasının bilinmezliği beni çok üzdü. Bundan dolayı Avrupa'ya tanıtmak ve bilmeyenlerin bilmesine vesile olmak için böyle bir yola çıktım. Umarım amacına ulaşır."

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

BÜTÜN ANNELERE DİYARBAKIR ANNELERİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Oktay, kitap çalışması için anneleri sürekli ziyarete geldiğini ve terör örgütü PKK'dan kaçan gençlerle tanışmaya başladığını bildirdi.

Oktay, "Röportajlar çoğalınca bunu kitap haline getirmeye karara verdim. Kitabın bitmesiyle buraya geldim. Bu kitap asıl annelerin eseridir. Bunun içerisine benim bir katkım yok. Onların kendi hikayeleri kitapta yer alıyor. Annelere kitabı getirdim. Eylem üçüncü yıla giriyor. Anneleri destek vermek amacıyla geldim. Terör örgütüne karşı birlik mesajını ülkece bütün anneler olarak birlikte vermeliyiz. Yarın sesimizi duyan bütün annelerin Diyarbakır annelerine destek vermelerini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading