Yandex Metrica

Deprem olduğunda size gelmiyorsa kontrol edin, saniyeler hayatınızı kurtarabilir: Google deprem uyarı sistemi ayarlarına mutlaka bakın

Deprem olduğunda size gelmiyorsa kontrol edin, saniyeler hayatınızı kurtarabilir: Google deprem uyarı sistemi ayarlarına mutlaka bakın

Aralık Pazartesi günü meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem Gemlik Körfezi ve İstanbul'un birçok çevre illerinde hissedildi. Depremle ilgili en çok konuşulan konulardan birisi ise Google deprem uyarı sistemi. Pek çok insan uyarı sisteminin nasıl çalıştığını ve neden bazı telefonlara uyarı gelmediğini sorguluyor.

Genel

23.01.2024, 21:48

Meydana gelen depremlerde saniyeler bile hayatları kurtarırken gelişen teknolojilerle depremi saniyeler öncesinde bildirim almak mümkün hale geliyor. 

Google'ın deprem uyarı sistemi, akıllı telefonlarda yer alan ivmeölçer sayesinde titreşimleri tespit ederek sarsıntıyı tahmin edebiliyor. Eğer depremin büyüklüğü 4.5 üzerindeyse sistem uyarı gönderiyor. Telefonunuz "rahatsız etme" modunda olsa bile otomatik olarak bildirim geliyor.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

DEPREM UYARILARINI ALAMIYORSANIZ NE YAPMALISINIZ?

Ancak bazı durumlarda bu uyarılar bazı telefonlara ulaşırken bazı telefonlara herhangi bir bildirim gitmiyor. Uyarılar kimi kullanıcılara 10 saniye içinde kimi kullanıcılara ise 1 dakika sonra ulaştığına dair veriler de bulunuyor.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

GOOGLE DEPREM UYARILARI NASIL AÇILIR?

Öncelikle telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Konum" sayfasına giriş yapın. Burada yer alan "Acil Durum Konum Hizmeti"ni açın ve hemen altındaki "Deprem uyarıları" sekmesine tıklayın. Deprem uyarıları sayfası açıldıktan sonra çalışabilmesi için konum erişimine izin vermeniz gerekiyor. Bunun için gerekli izinleri sağladığınızdan emin olun.

Deprem uyarılarını alamıyorsanız yapmanız gerekenler şunlardır:

  1. Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Konum" sayfasına giriş yapın.
  2. Burada yer alan "Acil Durum Konum Hizmeti"ni açın ve hemen altındaki "Deprem uyarıları" sekmesine tıklayın.
  3. Deprem uyarıları sayfası açıldıktan sonra çalışabilmesi için konum erişimine izin vermeniz gerekiyor. Bunun için gerekli izinleri sağladığınızdan emin olun.

Ancak tüm ayarlara rağmen Google şu uyarıları yapıyor:

  • Deprem uyarıları tüm bölgelerde desteklenmez.
  • Her deprem algılanmaz.
  • Şiddet ve sallantı yoğunluğu tahminlerinde hata olabilir.
  • Sallantı başlamadan önce, sallantı sırasında veya sonrasına uyarı alabilirsiniz.

Yani Google bu noktada uyarı sistemine tamamen güvenilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ancak tüm bu ayarları uyguladığınız halde hala deprem uyarı bildirimi alamıyorsanız yapılması gereken bir ayar daha bulunuyor.

  1. Telefonun "Ayarlar", "Şifreler&Güvenlik" bölümünde yer alan "Acil durum uyarıları" bölümüne giderek "Uyarılara izin ver" seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Tüm ayarlarınız açık olsa bile Google söz konusu uyarı sistemi için garanti vermiyor.

Deprem uyarılarını alamama sorununu gidermek için bu adımları uyguladığınız halde hala sorun yaşıyorsanız Google'a destek talebinde bulunabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading