Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve öncesinde Macron'la görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve öncesinde Macron'la görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Zirvesi'nden hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceklerini aktarırken, kendisinin bu görüşmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Genel

23.01.2024, 21:56

Macron: "(Erdoğan ile) Fikir ayrılıkları olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmaya devam etmeliyiz"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılıkları olsa da konuşmaları ve buna devam etmeleri gerektiğini belirtti.

BİRBİRİMİZİ GÖRMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısı sırasında, NATO Zirvesi kapsamında kendisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme yapmayı istediğini aktararak, "Bu iyi bir şey. Birbirimizi görmeye ihtiyacımız var." dedi. Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile derin fikir ayrılıklarının olduğunu dile getirirken, "Fikir ayrılıkları olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmaya devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO, Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve Fransa'nın "radikal İslamcılık" mücadelesini görüşmek istediğini aktaran Macron, ayrıca Erdoğan'a "radikal İslamcılıkla" mücadelenin hiçbir şekilde İslam dinini hedef almadığını anlatacağını belirtti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading