Yandex Metrica

Coşkun dede Bozkurt'taki çalışmaların simgesi oldu

Coşkun dede Bozkurt'taki çalışmaların simgesi oldu

Askerlik günlerini unutamayan 79 yaşındaki 'Coşkun dede' sel bölgesinde yaraları saran askerlere moral veriyor.

Genel

23.01.2024, 17:54

Batı Karadeniz'deki sel felaketinin Kastamonu'da bıraktığı yaralar hızla silinirken, Bozkurt ilçesinde afetzedelere yardımcı olan askerlerin ilgisini kazanan Coşkun Arol, her gün asker kıyafeti giyerek, ziyaret ettiği askerlere tekmil veriyor.

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

HER SABAH ÜNİFORMASIYLA ZİYARET EDİYOR

Sel felaketinden kalan derin hasarların süratle silindiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Coşkun Arol, bölgedeki çalışmalarda görev yapan askerleri her sabah üzerindeki üniformayla ziyaret edip, onlara moral veriyor. Şiddetli yağıştan kaynaklı sel baskınlarının ardından Bozkurt'ta 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın taşması neticesinde yaşanan felaketinin ardından hayat adım adım normale dönüyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinden bölgeye sevk edilen jandarmalar, ilçedeki hayatın normale dönmesi için bütün özverileriyle çalışıyor. Coşkun dede ise onları bu çalışmalarında hiç yalnız bırakmıyor.  İlçede yaşayan ve askerlik günlerini unutamayan Coşkun Arol da üzerine giydiği askeri kıyafetle her gün askerleri ziyaret ederek tekmil veriyor. Arol'u her gün sempatiyle karşılayan askerler, tekmil sırasında ona karşılık veriyorlar. Arol, zaman zaman da askerlere şiir okuyor.

E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! E-Devlet'te hizmete açıldı! Kuyruklara son: Yeni uygulama milyonlarca araç sahibini... Haberi Görüntüle

ASKERLİĞİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ

Sürekli asker elbisesi giydiğini belirten Arol, "Asker elbisesi giyip asker evlatlarımın yanına gidiyorum. Asker evlatlarımı gördüğümde her zaman tekmil veriyorum. Onların morali düzelsin diyorum. Onlar da beni görünce gülüyorlar, seviniyorlar, çok hoş karşılıyorlar. Onlar için dede, baba yerindeyim." dedi.

Bozkurt'un büyük bir felaket yaşadığını dile getiren Arol, "Kastamonu'nun Bozkurt kazasında çok büyük bir sel felaketi oldu. Çok vatandaşımız Allah rahmet eylesin hayatını kaybetti. Birçok bina yıkıldı. Asker evlatlarım uzaklardan gelip Bozkurtumuz için çalıştılar, güç kuvvet harcadılar. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading