Yandex Metrica

CHP'li Tunç Soyer'in sağlık çalışanlarını kızdıran kararı

CHP'li Tunç Soyer'in sağlık çalışanlarını kızdıran kararı

Skandal uygulamalarıyla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu defa sağlık çalışanlarını üzen bir kararla tepki topladı.

Genel

23.01.2024, 17:38

Hakkında çıkan "okul arkadaşlarını belediyenin kadrolarına yerleştirdi" iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tuynç Soyer'in ismi bu defa yeni bir haberle gündemde.

Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim ilk defa açıkladı! Blokları aşamıyor! İstanbul'da sıcaklık bu yıl neden arttı: Uzman isim... Haberi Görüntüle

OCAK AYINDA YIL SONUNA KADAR ÜCRETSİZ ULAŞIM KARARININ ALTINA İMZA ATTI

Sabah'ın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağlık çalışanlarına sözünü verdiği ve altına imzasını attığı "Sağlık çalışanlarını yıl sonuna kadar ücretsiz taşıyacağım" kararını iptal etti. Bunun üzerine başta sağlık çalışanları olmak üzere büyük bir kesimin tepkisini alan Soyer, çok sıkışınca Cumhurbaşkanlığı'nı işaret etti.

Bir buçuk yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etskisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı verilen mücadelede İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayında imzaya alınan ve sağlık çalışanlarına yıl sonuna kadar ücretsiz ulaşım hakkı tanıyan kararı, Soyer'in "kararı sehven imzaladım" şeklindeki bahanesiyle iptal etti. 

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

"KARARI SEHVEN İMZALADIM" DEDİ VE İPTAL ETTİ

Tunç Soyer'in neredeyse 7 ay önce "uzattım" dediği ve bu hafta "vazgeçtim "diyerek iptal ettiğihaklarının ellerinden alınmasına tepkiler büyüyor. Tepkiler karşısında savunulur bir gerekçesi olmayan Soyer, bu durumdan Cumhurbaşkanlığı'nı sorumlu göstermek istedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi dün bir duyuru yaparak sağlık çalışanlarına Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tanınan şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkının süresinin, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle dolduğu iddia edildi. Açıklamada "5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren, sağlık çalışanları da toplu ulaşım araçlarımızdan ücretli yararlanabilecektir. Mağduriyet yaşanmaması için önlem alınmasını önemle rica ederiz" ifadesine yer verildi.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

TEPKİLER BÜYÜYOR

Pandemi süreci ve Kovid-19'la mücadele devam ettiği halde, her günleri risk altında olan sağlık çalışanlarına verilen bu hakkın geri alınmasına tepki gösteren isimlerden biri de Sağlık Emekçileri Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir oldu. Özdemir, "Keşke sağlık çalışanlarına verilen destek alkışla sınırlı kalmasaydı" dedi. Pandeminin devam ettiğine ve her gün yeni bir varyantın ortaya çıktığıa dikkat çeken Özdemir sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizde günde 1 milyon kişi aşılanıyor. Bu da sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile gerçekleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ile görüşme yapıp hatadan dönülmesini talep ettik. "Sayın Başkan bu süreçte sağlık çalışanlarının yanında durmalı" dedik. Ama maalesef Sayın Soyer sesimizi duymadı. Başka illerde uzatılmış olmasına rağmen, İzmir'de 5 Temmuz itibariyle uygulama sona erdi.

1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en pahalı lisesi belli oldu! 1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en... Haberi Görüntüle

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU DA UYGULAMAYI KALDIRDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da pandemi sürecinin devma etmesine rağmen geçtiğimiz haftalarda sağlık çalışanlarına yönelilk ücretsiz ulaşım uygulamasını sonlandırmış, tepkilere rağmen geri adım atmamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading