Yandex Metrica

Bu sınava girecekler dikkat! MEB duyurdu: sınav başvuru süresi o tarihe kadar uzatıldı

Bu sınava girecekler dikkat! MEB duyurdu: sınav başvuru süresi o tarihe kadar uzatıldı

Milli eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın başvuru süresini 21 Haziran'a, onay süresini ise 22 Haziran'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Genel

23.01.2024, 21:03

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için başvuru ve onay sürelerinde önemli bir değişiklik kararı aldı. Önceden belirlenen son başvuru ve onay tarihi olan 16 Haziran'a yapılan başvuruların tamamlanmasının ardından, yeni bir duyuru yapıldı.

SINAV DETAYLARI AÇIKLANDI

Sınav başvuruları e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Yurt içindeki öğrenciler ve yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler bu yolla başvurularını gerçekleştirebilirler. KKTC vatandaşı öğrenciler ise başvurularını eğitim ataşeliği veya müşavirliği aracılığıyla yapabileceklerdir. Ayrıca, başvuruların değerlendirilmesi ve onay sürecinde de değişiklik yapıldı. Başvuruları tamamlayan adayların onay süresi, 22 Haziran saat 17.00'ye kadar uzatıldı.

Sınava hazırlanan öğrencilerin dikkatine: Sınavda, 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanan öğretim programları temel alınacak ve geçen yıla göre herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Sınavda, tüm sınıf seviyeleri için 4 seçenekli toplamda 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading