Yandex Metrica

Bayan Kahkaha kimdir? Bayan Kahkaha öldü mü? Güzide Kasacı kaç yaşındaydı?

Bayan Kahkaha kimdir? Bayan Kahkaha öldü mü? Güzide Kasacı kaç yaşındaydı?

Bayan Kahkaha kimdir? Bayan Kahkaha öldü mü? Güzide Kasacı kaç yaşındaydı? Bayan Kahkaha olarak tanınan sanatçı Güzide Kasacı'dan acı haber geldi. Acı haberi sanatçının kızı Canan Alhas duyurdu.

Genel

23.01.2024, 21:46

Güzide Kasacı'nın hayatını kaybettiği haberi kızı Canan Alhas tarafından duyuruldu. Ağlama Değmez Hayat, Benim Adım Çalıkuşu, Sarsam Seni ve Civelek adlı şarkıların da aralarında bulunduğu, çok sayıda eseri yorumlayan sanatçı Güzide Kasacı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sanatçının kızı Canan Alhas annesinin 27 Kasım'da hastaneye kaldırıldığını ancak tedavilere cevap vermediğini açıkladı. Peki Bayan Kahkaha kimdir? Bayan Kahkaha öldü mü? Güzide Kasacı kaç yaşındaydı?

Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Haberi Görüntüle

BAYAN KAHKAHA (GÜZİDE KASACI) KİMDİR?

Güzide Kasacı "Bayan Kahkaha" adıyla biliniyordu. Güzide Kasacı, 1929'da İstanbul'da doğdu. Kasacı vefat etitğinde 94 yaşındaydı.

İlkokul eğitmini İstanbul'da tamamladıktan sonra Fatih Kız Ortaokulu'ndan mezun oldu.

Güzide Kasacı 1951'de kayıt olduğu İstanbul Beledi­yesi Konservatuvarı'ndan 1954 yılında me­zun oldu.

Güzide Kasacı; Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Dr. Nevzat Atlığ, Şefik Gürmeriç, Yesari Asım Arsoy ve Mustafa Nafiz Irmak'ın derslerine katıldı.

Güzide Kasacı, 1960'tan itibaren solo albümlere imza attı. Sesi ve yorumuyla büyük beğeni toplayan Güzide Kasacı "Bayan Kahkaha" olarak tanındı. 

2012'de Yaşar Özel, Ayşe Tunalı, Zekai Tunca, Samime Sanay, Nalan Altınörs, Mustafa Sağyaşar, Ayşe Taş, Seçil Heper ve Yıldırım Bekçi ile turne programına katılmıştı.

Güzide Kasacı 27 Kasım 2023'te hastaneye kaldırılmış ve 29 Kasım'da hayatını kaybetmiştir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading