Yandex Metrica

Bakanlık duyurdu: 1 milyon 142 bin engelli yolcu seyahat etti 

Bakanlık duyurdu: 1 milyon 142 bin engelli yolcu seyahat etti 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; “Turuncu Masa’dan 52 bin 50 yolcu yararlandı, ‘Erişebilirlik Belgesi’ almış havalimanı sayısı 40’a yükseldi, ‘Millî Tren Projesi’ engelli bireylerin kullanımına göre projelendirildi, Demiryolu ‘Erişilebilir Ulaşım’ çalışmaları ile 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcu seyahat etti” ifadeleri kullanıldı. 

Genel

23.01.2024, 21:47

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engelli bireylerin hava, demir ve kara yolları ulaşım sistemlerinden daha rahat bir şekilde faydalanabilmelerini hedefleyen çeşitli projeleri hayata geçiriyor. 

Bakanlık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yürütülen çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2021 yılında başlatılan Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'nın, her yerde, herkes için ve her zaman ulaşımda erişilebilirliği sağlama amacıyla uygulandığı belirtildi. 

Ayrıca, tüm yeni ulaşım projelerinin tamamen erişilebilir hale getirilmesi yönünde çaba harcandığı vurgulandı.

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

YOLCU DOSTU HAVALİMANI PROJESİ

Bakanlık, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin ulaşım alanındaki erişilebilirlik ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin sunulduğunu ifade etti. Bu çerçevede, her noktaya ulaşımın yanı sıra her bireye erişimi sağlamak amacıyla 'Erişilebilir Hizmet Ağı' oluşturma çabalarını sürdürüyor.

Ülkemizde şu ana kadar 'Erişilebilirlik Belgesi' alan toplam 40 havalimanı bulunuyor.

Bu bağlamda, söz konusu havalimanlarında erişilebilirlik standartlarına uygun danışma, pasaport, bilet satış ve check-in bankoları ile donatılmış erişilebilir tuvaletler oluşturuldu. Ayrıca, erişilebilirlik standartlarına uygun rampa ve basamaklar eklenmiş, hissedilebilir yer zemin döşemeleri uygulandı.

Erişilebilirlik standartlarına sahip engelli otopark alanları oluşturularak, engelli yolcuların bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanmaları sağlanıyor. Terminal içindeki diğer katlara erişimi sağlamak üzere kurulan rampalar, İngilizce ve Türkçe sesli uyarı veren, Braille kabartmalı butonlara sahip, tekerlekli sandalye kullanıcıları tarafından da kullanılabilir ölçülerde asansörlere dönüştürüldü.

Terminal içinde ve dışında standartlara uygun olarak ayrılmış engelli telefonları mevcut. Aynı zamanda, terminal içindeki yeme içme alanlarına ulaşımda kot farklılıkları giderilmiş, engelli yolcuların dinlenmeleri için yeterli sayıda koltuk grubu düzenlendi.

Aracın içinde dehşet saçtı! Sokak kan gölüne döndü: İki kişiyi vurduktan sonra kendi kafasına sıktı! Aracın içinde dehşet saçtı! Sokak kan gölüne döndü: İki kişiyi... Haberi Görüntüle

İSTANBUL HAVALİMANI ‘ERİŞEBİLİRLİK HİZMETLERİ’ İLE DE ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye'nin uluslararası alandaki etkisini ve etkinliğini güçlendiren İstanbul Havalimanı, aynı zamanda 'Erişilebilirlik Hizmetleri' ile öne çıkıyor. 

İstanbul Havalimanı'ndaki özel misafir odasında, Demans, Cerebral Palsi, Otizm ve Down Sendromu gibi durumları olan yolcular, istairport.com web sitesinden başvuru yaparak 'Çok Özel Misafir Kartı' alabiliyor. Bu kartla birlikte, uçuş kapıları bölgesinde yer alan 'Çok Özel Misafir' odalarında huzurlu bir zaman geçirebiliyor ve İGA Buggy araçlarından ücretsiz olarak refakatçileriyle birlikte faydalanabiliyor.

1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en pahalı lisesi belli oldu! 1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en... Haberi Görüntüle

KARAYOLLARI, KALDIRIMLAR VE YAYA GEÇİTLERİNDE ‘ENGELSİZ ULAŞIM’ UYGULAMALARI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen devlet ve il yollarında, engelli bireylerin kullanımına uygun olarak tasarlanmış yaya rampaları veya asansör içeren yaya üst geçit modelleri uygulanıyor. Ayrıca, mevcut yaya üst geçitleri üzerine ek asansörler eklenerek erişilebilirlik artırıldı.

Yol ağlarının çeşitli noktalarında, hemzemin yaya geçitleri, orta refüjler ve yaya yolları, engelli bireylerin rahatça kullanabilmesi için düzenlendi. Hem yeni hem de mevcut yaya kaldırımları ile hemzemin yaya geçitlerinde, engelli bireylerin kullanımına uygun hissedilebilir yüzeyler, orta refüj düzenlemeleri, rampalar ve butonlu sinyalizasyon sistemleri uygulanıyor. Bu çabalar, engelli bireylerin güvenli ve kolay bir şekilde yol kullanabilmesini sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca, yaya kaldırımları, tekerlekli sandalye kullanıcılarının manevra yapmak için daha geniş alanlara ihtiyaç duyabilecekleri düşünülerek tasarlanıyor.

Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Haberi Görüntüle

DEMİRYOLU ‘ERİŞİLEBİLİR ULAŞIM’ ÇALIŞMALARI İLE 1 MİLYON 142 BİN 142 ENGELLİ YOLCU SEYAHAT ETTİ

Yüksek Hızlı Trenler (YHT) ve ana hat trenlerinde, 2023 yılının başından itibaren bugüne kadar toplam 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcu seyahat etti. TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü, işlettiği yüksek hızlı, anahat ve konvansiyonel trenlere yönelik bilet satış sistemini baştan aşağı yenileyerek, engelli vatandaşların seyahatlerini destekleyici uygulamalarla kolaylaştırdı.

TCDD'nin demir yolu taşımacılığındaki yatırımları devam ederken, YHT ve diğer ana hat trenlerinde toplamda 275 tekerlekli sandalye alanı oluşturuldu. Ana hat ve bölgesel trenler için ise 43 seyyar rampa inşa edilerek kullanıma sunuldu. Ayrıca, YHT'ler için 20 rampa alımı ve dağıtımı gerçekleştirildi.

Milli Tren Projesi ve yeni üretilecek araçların temin çalışmaları devam ediyor ve bu projeler engelli yolcuların erişimine uygun bir şekilde tasarlanıyor. Bu sayede, demir yolu taşımacılığında engelli bireylerin seyahat deneyimleri daha erişilebilir hale getiriliyor.

Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Fransız okulundan sonra Alman okuluna da MEB’den nota! Haberi Görüntüle

ENGELLİ BİREYLERİN ERİŞİMİNİ ENGELLEYENLERE; 306 BİN 457 CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kaldırım ve otoparklarda engelli bireylerin erişimini engelleyen işgallere karşı yapılan denetimlerin artırıldığı ifade edildi. 

Bu çerçevede, illerde yetkili kurumlar tarafından engelli otoparkları ve kaldırımlar üzerindeki işgaller düzenli olarak denetleniyor. 

2022 Nisan ile 2023 Ekim arasında, bu konuda toplam 1 milyon 253 bin 295 denetim gerçekleştirilirken, bu denetimler sonucunda 306 bin 457 cezai işlem uygulandığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading