Yandex Metrica

Bakan Özer açıkladı! 2 bin öğretmen ataması

Bakan Özer açıkladı! 2 bin öğretmen ataması

Milli Eğitim Bakanı Özer, Şırnak Valiliği'ni ziyaret ederek "Şırnak Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Genel

23.01.2024, 17:55

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şırnak Valiliği'nde düzenlenen "Şırnak Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nda, Şırnak'a 4 yeni anaokulu, 7 ilkokul ve ortaokulu da bugün itibarıyla yatırım planına aldıklarını açıkladı.  

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

ATAMALAR VE 11 YENİ OKUL

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ile görüştükten sonra açıklamalar yapan Özer, Şırnak'ta eğitimin kalitesini nasıl artırabilecekleri, yeni yatırımlarda neler yapabilecekleri konusunda bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Bakan Özer, toplantıda bir takım kararlar aldıklarını söyleyip, 3 Eylül'de tüm Türkiye'de 20 bin öğretmenin hangi okullarda görev yapacağına ilişkin atama kurasında Şırnak'a tüm öğretmen ihtiyacını karşılayacak şekilde 2 bin öğretmen ataması gerçekleştirileceği müjdesini verdiklerini hatırlattı.

Bakan Özer'in öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

  • Bugün sayın Valimizin ve sayın il müdürümüzün Şırnak'ın eğitimin kalitesinin artırılması ile ilgili talepleri çerçevesinde Silopi ve İdil ilçelerinde iki ayrı Bilim Sanat Merkezi kuracağız. Yine bu değerlendirme toplantısı çerçevesinde Beytüşşebap Öğretmenevini inşallah yatırım planına aldık. 50 yatak kapasiteli Beytüşşebap Öğretmenevini hizmete almak için süreci başlattık. Bugün itibarıyla gerekli ödemelerin tamamını Şırnak'a göndereceğiz.

  • Şırnak'a 4 yeni anaokulu, 7 ilkokul ve ortaokulu da bugün itibarıyla yatırım planına alıyoruz. İnşallah onunla ilgili gerekli ödenekleri ilimize göndereceğiz. İlimiz hızlı bir şekilde bu 11 yeni okulun yapımını inşallah bir yıl içerisinde tamamlayıp eğitim ve öğretime alacağız.

  • Bu çerçevede Şırnak'ta merkezdeki ve ilçelerdeki bu doğal gaz çerçevesindeki dönüşümü 8,1 milyon liralık yatırımı da bugün kabul ettik. Bugün veya yarın inşallah ödenekleri gönderilecek. Şırnak'ta okullarının doğal gaz dönüşümü ile ilgili tüm ihtiyaç karşılanmış olacak. Okullarımızın küçük ve büyük onarımları ilgili de her türlü ödeneği inşallah bugün itibarıyla Şırnak'a ulaştıracağız. Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şırnak'ta eğitimin kalitesini artırmak için gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyorlar.

  • Toplantıya Vali Pehlivan, Vali Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading