Yandex Metrica

Bakan Bayraktar'dan kritik ziyaret! Türkiye'de bir ilk olacak: Akkuyu NGS için sayılı günler kaldı!

Bakan Bayraktar'dan kritik ziyaret! Türkiye'de bir ilk olacak: Akkuyu NGS için sayılı günler kaldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS)'ye ziyaret gerçekleştirdi. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Bakan Bayraktar ile bir araya geldi. Likhachev, ''İnşaat işlerinin tamamlanma oranı yüzde 90'ın üzerinde'' dedi.

Genel

16.02.2024, 23:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS)'ye heyeti ile beraber ziyaret gerçekleştirdi. 

Bakan Bayraktar burada Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali(NGS)'nin sahasında 1'inci güç initesinde stator kurulum işlemini denetledi.

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRAL PROJELERİNDEN BİRİSİ

Bakan Alparslan Bayraktar'ın ziyaretine ilişkin konuşma yapan Likhachev, ''Rosatom bugün dünyadaki en büyük nükleer santral inşaat projelerinden ikisini; Türkiye'deki Akkuyu NGS'yi ve Mısır'daki El-Dabaa NGS'yi hayata geçiriyor. Akkuyu NGS sahasındaki birinci ünitede son aşamaya gelindi. Çalışmalar programa tam olarak uygun bir şekilde yürütülüyor'' dedi.

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

İNŞAATIN TAMAMLANMA ORANI YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, açıklamalarına şu sözler ile devam etti;

''1'inci ünitede inşaat işlerinin tamamlanma oranı yüzde 90'ın üzerinde. Ayrıca nükleer adanın tüm ekipmanları kuruldu. Türbin bölümünde ise statorun ve elektrik üretim sistemi tabanının kurulumu devam ediyor. Stator, nükleer güç santralinde en ağır donanım. Reaktör, nükleer güç santralinde kanı pompalayan kalbe benzetilebilir. Kan ise, santralin kasları olan türbin ve jeneratörü besler. Bu kaslar, Türkiye gibi büyük bir ülkenin toplam elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 10'unu karşılıyor olacak.''

Likhachev, Akkuyu NGS'nin personel yetiştirme sürecinin de çok hızlı bir şekilde ilerlediğini açıkladı. Ek olarak sahada dünyanın en modern eğitim merkezlerinden birisinin hizmete açıldığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading