Yandex Metrica

Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı: Masraf 150 bin liraya kadar ulaşabilir!

Araç sahiplerine kışlık bakım uyarısı: Masraf 150 bin liraya kadar ulaşabilir!

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte uzmanlar, trafiğe kayıtlı yaklaşık 27 milyon araç için önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlara göre, 400 liralık antifriz, araç sahiplerini 150 bin liralık masraftan koruyabilir. Bu bakımlar sadece kış ayları için değil, aynı zamanda yaz aylarında da aracın sağlığı açısından büyük bir önem taşıyor. 

Genel

23.01.2024, 21:46

Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artarken, araç bakımları büyük bir öneme sahip. Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar, araç sahiplerine önemli uyarılarda bulunuyor. Kış bakımı yaptırmak isteyenler, sanayide artan bir yoğunluk oluşturuyor. 

Antifriz, soğuk hava koşullarında araç motorlarının donmasını engelleyerek kış aylarında araçlar için hayati bir önem taşıyor. Ustalar, ortalama 400 liralık antifriz kullanımının, kış aylarında 150 bin liraya kadar ulaşabilen masrafları önlediğini vurguluyor.

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

"SADECE KIŞIN DEĞİL, YAZIN DA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Oto sanayide mekanik ustası Zafer Yıldız, antifrizin sadece kışın değil yazın da kullanılması gerektiğini söylerken; "Aynı zamanda şekerli bir madde olduğu için aracın motor içerisi korozyona uğramaz. Bu nedenle araçlarda yaz ve kış aylarında antifriz kullanmak gerekir" diye konuştu.

İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? İstanbul'da uçak seferleri iptal mi? Hangi uçuşlar rötarlı olacak? Haberi Görüntüle

"MASRAF 150 BİN LİRAYA KADAR ULAŞABİLİR"

Yıldız, antifriz kullanılmayan araçlarda eksi sıcaklıklarda oluşacak donmaların büyük hasarlara yol açabileceğini ifade ederek, "Bu durumda motor bloğu yarılabiliyor. Bu da motorun komple rektifiye olmasına neden olabilir. Motor yenileme masrafları 100-150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Antifriz değişimi ise işçilikle birlikte 400 TL'ye bitiyor. Bu kadar az bir ara için ciddi masraflar etmeye gerek yok" diye konuştu. 

Araçlarına kışlık bakım yaptıran vatandaşlar da, kar lastiği kadar kışlık bakımların da hayati önem taşıdığını, sürücülerin bu bakımları aksatmaması gerektiğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading