Yandex Metrica

Ali Erbaş, İsrail'in 'sessiz ibadet' kararını lanetledi

Ali Erbaş, İsrail'in 'sessiz ibadet' kararını lanetledi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İsrail mahkemesinin Yahudilerin Mescid-i Aksa'da 'sessiz ibadet' etmelerine verdiği onayı kınarken, bir an önce bu kararlarından vazgeçmelerini vurguladı.

Genel

23.01.2024, 18:05

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde İsrail mahkemesince, Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay verilmesini kınadı.

İsrail mahkemelerinin verdiği "sessiz ibadet" kararının kabul edilemez olduğunu söyleyen Ali Erbaş, "Nasıl ki Müslümanların gidip Yahudilerin mabetlerinde bu şekilde bir eylem yapması kabul edilemezse, Yahudilerin yapmış olduğu, daha doğrusu İsraillilerin yapmış olduğu bu eylem de kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep'te 4-6 yaş arası Ravza Kur'an-ı Kerim Kursunun açılışının ardından bir araya geldiği basın mensuplarına, İsrail mahkemesinin aldığı kararı reddettiğini, buna onay vermelerini kınadığını ve lanetlediğini ifade etti.

Dinlerde ibadet yerlerinin, mabetlerin dokunulmaz olduğunu hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sözlerine şöyle dvam etti:

"Bizim İslam medeniyetimizde mabetlerin dokunulmazlığı vardır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Kıyamete kadar da İslam mabedi olarak kalacaktır. Sadece Müslümanların mabetlerinin değil, bizim inancımızda Müslümanların dışındaki inançların da mabetlerinin dokunulmazlığı vardır. Nasıl ki Müslümanların gidip Yahudilerin mabetlerinde bu şekilde bir eylem yapması kabul edilemezse, Yahudilerin yapmış olduğu, daha doğrusu İsraillilerin yapmış olduğu bu eylem de kabul edilemez. Dolayısıyla bir an önce bu kararlarından vazgeçmelerini ve hep birlikte barışı sağlamamız gerektiğini özellikle düşünüyorum.

Biz Müslümanlar olarak barış sever insanlarız. Dinimizin adı İslam. Barış anlamına gelmektedir. Kudüs’ün adı da barışın evidir, yurdudur. Barışın yurdunu bu türlü tarihte pek görülmemiş, yeni yeni birtakım gayretlere barışı bozmak için ortaya çıkarılan bu eylemlere hep birlikte karşı çıkmamız gerekiyor. Bu duruşu hep birlikte sadece Müslümanlar olarak değil, tüm insanlar olarak göstermeliyiz. Dolayısıyla inşallah bir an öne bu kararlarından vazgeçerler."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading