Yandex Metrica

6 Şubat depremde kaç kişi öldü? Kahramanmaraş, Hatay depreminde ölü sayısı kaç?

6 Şubat depremde kaç kişi öldü? Kahramanmaraş, Hatay depreminde ölü sayısı kaç?

6 Şubat büyük deprem afetinin yıl dönümü yaklaşırken kaybedilen canların acısı hala tazeliğini koruyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise son zamanlarda yeninde tartışma konusu oldu. Peki 6 Şubat depremde kaç kişi öldü? Kahramanmaraş, Hatay depreminde ölü sayısı kaç?

Genel

12.05.2024, 12:58

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un bir programda söylediği sözlerin çarpıtılması üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında  "6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler." dedi. Bir açıklama da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. 

Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca sakladı! Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca... Haberi Görüntüle

6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

İçişleri Bakanı Yerlikaya  6 Şubat deprem afetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremde hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı bir kez daha verildi. Yerlikaya açıklamasında "Ağır yıkımlara neden olan bu depremlerde 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı. Depremde 38 bin 901 bina yıkıldı" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading