Yandex Metrica

2023-2024 öğretmen alan değişikliği atama, görevden ayrılma, göreve başlama tarihi? Atanan okulda göreve ne zaman başlayacak?

2023-2024 öğretmen alan değişikliği atama, görevden ayrılma, göreve başlama tarihi? Atanan okulda göreve ne zaman başlayacak?

MEB kadrosunda görev yapan binlerce öğretmen 2023-2024 eğitim öğretim yılında alan değişikliği başvurusu yapacak. Alan değişikliği takvimi MEB tarafından ilan edildi. Buna göre ataması yapılan öğretmenler 2024 yılı başında göreve başlamış olacak. Peki 2023-2024 öğretmen alan değişikliği atama ve göreve başlama tarihi ne zaman? Alan değişikliği atanan okulda göreve ne zaman başlanacak?

Genel

17.05.2024, 12:45

2023-2024 MEB alan değişikliği başvuruları öğremtenler tarafından merak ediliyordu. MEB beklenen takvimi açıkladı. Konuya dair Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'nde de açıklama geldi. Tekin açıklamasında alan değişikliği başvurularının başlama tarihini duyurdu. Tekin "Öğretmenler Odası Buluşmaları”mızda sıkça dile getirilen bir konu da, öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” talebiydi. İstişare kültürüyle şekillenen yönetim anlayışımızla çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin daha mutlu bir şekilde görevlerine devam etmelerini sağlamak için buradan bir müjde vermek istiyorum: Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizin “Alan değişikliği” için başvurularını 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden kabul edip atama işlemlerini 26 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah." dedi.

İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını sakladığı yerler tüyler ürpertti! İstanbul'da vahşet: Temizlik ilanından çağırıp genç kızı öldürdü! Ceset parçalarını... Haberi Görüntüle

2023-2024 ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ATAMA VE GÖREVDEN AYRILMA GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ

2023-2024 alan değişikliği başvuruları 18-22 Aralık tarihlerinde başlayacak. Onay sürecinin ardından Atamalar 26 Aralık'ta yapılacak. Ataması yapılan öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama tarihi ise 19 Ocak-2 Şubat 2024 tarihi olarak duyuruldu.

ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda yer alan bilgiler... ÖSYM duyurdu: YKS tercihleri başladı! İşte YKS 2024 tercih kılavuzunda... Haberi Görüntüle

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE ATANAN ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Atama sonuçlarına göre görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 19 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. 

Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca sakladı! Savunması tüyler ürpertti! Akılalmaz olay: Annesinin cesedini 5 yıl boyunca... Haberi Görüntüle

MEB ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU TAKVİMİ 

Başvuru Başlangıç:18 Aralık 2023
Başvuru Bitiş: 22 Aralık 2023 (Saat 16.00)
Onay 18-22 Aralık 2023
Atamalar 26 Aralık 2023
Görevden Ayrılma ve Göreve Başlama İşlemleri 19 Ocak-2 Şubat 2024

>MEB 2023-2024 ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ATAMA KILAVUZU

İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık hava durumu... İstanbul’da kavrulacak: Termometreler ilk kez bu dereceyi görebilir! İşte haftalık... Haberi Görüntüle

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR?

Öğretmen alan değişikliği mezun olunan yükseköğretim programına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan branş değişikliğidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne uygun olarak alan değişikliği yapılmaktadır.

Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu öldürdü! Akıllara durgunluk veren ölüm! Araçtan kopan tekerlik 13 yaşındaki çocuğu... Haberi Görüntüle

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU KİMLER YAPAR?

Bakanlığımızda kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden adaylıkları kaldırılmış olmak şartıyla;
- Öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atananların,
- Öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil edenlerin,
- Görev yaptığı alan dışında başka bir alana kaynak olan lisans düzeyinde yükseköğretim  bitirenlerin

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile eki çizelge doğrultusunda, mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara atanmak üzere alan değişikliği başvuruları alınacaktır.

Ayrıca sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken Personel Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayanların da özel eğitim alanına atanmak üzere alan değişikliği başvuruları alınacaktır.

2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! 2024-KPSS Lisans: Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ TERCİHİ KAÇ TANE?

Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan ve geçmek istediği alanda görev yaptığı ilde kontenjan belirlenen öğretmen ve eğitim kurumu yöneticileri, sisteme yansıtılacak eğitim kurumları arasından il içinde en fazla 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir. 

Yirmi beş (25) eğitim kurumu tercihinde bulunanlar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışında kadromun bulunduğu ilçe içerisinde atanmayı istiyorum.”, “Tercihlerim dışında il içerisinde atanmayı istiyorum.”, “Tercihlerim dışında atanmayı istemiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading