Yandex Metrica

Fransa Savunma Bakanı Erivan'da: Fransa, Ermenistan'a kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemleri verecek

Fransa Savunma Bakanı Erivan'da: Fransa, Ermenistan'a kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemleri verecek

Ermenistan'ın başkenti Erivan'a resmi ziyarette bulunan Fransa Savunma Bakanı Lecornu, "Hava savunma sistemleri konusunda eğer Ermenistan'ın ihtiyacı varsa, kısa, orta ve uzun menzilli füzeler sağlanacaktır." dedi.

Dünya

23.04.2024, 20:31

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Ermenistan'ın başkenti Erivan'a resmi ziyarette bulundu. Burada Başbakan Nikol Paşinyan ve Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan'la görüşen Fransız bakan, Ermenistan'a kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemleri vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Başbakan Paşinyan, Lecornu'nun bu ziyaretinin bir ilk olduğunu, ve Lecornu'nun ülkesini ziyaret eden ilk Franız savunma bakanı olduğunu belirtti. Paşinyan-Lecornu görüşmesinde Ermenistan ordusunda yapılan reformlar, askeri eğitim, muharebeye hazırlık ve diğer alanlarda Ermenistan-Fransa işbirliği gibi konular ele aldı.

Türk genci Almanya'da ortalığı karıştırdı! 'Ben kahinim' diyerek 'Cin' vurgunu yaptı! Türk genci Almanya'da ortalığı karıştırdı! 'Ben kahinim' diyerek 'Cin' vurgunu... Haberi Görüntüle

"ERMENİSTAN'IN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA HAZIRIZ"

Lecornu daha sonra Ermenistan Savunma Bakanı Papikyan'la da görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Papikyan, "Hem Fransa'yla hem de İran'la işbirliği yapma hakkımız var ve bunu herkesin bilmesi gerekir. Fransız ortaklarımız bu ortaklarla (İran) işbirliğine saygı duyuyor, İranlı ortaklar da bu işbirliğine saygı duyuyor." iddiasında bulundu. Fransız bakan ise Ermenistan'a silah sağlamaya hazır olduklarını belirterek "Hava savunma sistemleri konusunda eğer Ermenistan'ın ihtiyacı varsa, kısa, orta ve uzun menzilli füzeler sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi korumamız imkansız! Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ SAVUNMA İŞBİRLİĞİ

Fransa ile Ermenistan arasında Ekim 2023'te silah satışı ve askeri yardım hususunda anlaşma imzalanmıştı.

Sosyal medya sitelerinde, Ermenistan'a Bastion zırhlı personel taşıyıcıların sevkine ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 21 Şubat'ta Elysee Sarayı'nda Paşinyan'la yaptığı görüşmede, stratejik altyapının geliştirilmesi konusunda Ermenistan'ı desteklemeyi ve "sorumluluk ruhuyla, gerilimi tırmandırma arzusu olmadan" askeri teçhizat sağlamayı sürdüreceklerini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading