Yandex Metrica

Sitede Ara

Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Tüm Türkiye'nin takip ettiği kongre için geri sayım başladı

Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Tüm Türkiye'nin takip ettiği kongre için geri sayım başladı

Tarihi kongreden ilk görüntüler gelmeye başladı.Fenerbahçe'nin tarihi kongresi bugün saat 17.00'de Kadıköy Ülker Stadı'nda başladı. Sarı lacivertli yönetim, Trabzonspor maçı ardından çıkan çirkin olayların sonrasında olağanüstü genel kurul kararı almıştı. Bu kapsamda Ülker Stadı'nda kongre üyleriyle bir araya gelecek Fenerbahçe yönetimi, genel kuruldan yetki alarak 'ligden çekilme' kararını oylamaya sunacak. Öte yandan Süper Kupa maçına çıkmama ve futbol kulübünün faaliyetlerini durdurma gibi durumlar ele alınması bekleniyor. Peki Fenerbahçe ligden ve süper kupadan çekilecek mi? İşte tüm detaylar....

Spor

11.04.2024, 08:54

Fenerbahçe camiasında büyük gün geldi çattı... Sarı lacivertli kurmaylar ve kongre üyeleri 2 Nisan (bugün) saat 17.00'de Ülker Stadı'nda bir araya gelecek. 

İşte canlı canlı Fenerbahçe kongresinde yaşanan gelişmeler;

Feghouli için tatil vakti! Sadece sezonu kapatsa iyiydi... Feghouli için tatil vakti! Sadece sezonu kapatsa iyiydi... Haberi Görüntüle

18:50 ALİ KOÇ KÜRSÜDE

Uğur Dündar tarafından kürsüye davet edilen Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, konuşmasına başladı. Koç, kendisi için açılan dev pankart nedeniyle çok duygulandığını söyledi. "Tüylerim diken diken oldu" diyen Ali Koç pankartın kaldırılmasını istedi. Planlı ve zorbalıkla şampiyonluklarının ve emeklerinin çalınmasına teşebbüs edildiğini belirten Koç, "Burada toplanmamızın sebebi sadece Trabzon maçı değil yedi sezon kaybettiğimiz şampiyonluk kilit ittifaklarla şampiyonluğunuzu çalınması ikimiz otobüsümüzü kurşunlanması hakemlerin saha içinde insanları çıldırıp isyan ettiren kararlar alınmasıdır." dedi. Trabzonspor maçında yaşananların planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini savunan Ali Koç, "İçinde bulunduğumuz kısır döngü bize artık yeter dedirtti." dedi. Trabzon'da yaşananlara göz yumulduğunu söyleyen Fenerbahçe Başkanı, bu duruma göz yumulduğunu tekrarladı. Emniyetin gerekli güvenliği saylayamadığını iddia eden Koç, düzenledikleri bu toplantıda daha iyi güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. 

Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü: 

Olaylı maçın ardından yurt dışıyla temas halindeyiz. Yurtdışındaki uzmanlar bu maç burada olsa hakem görevinde kalamazdı dedi. Taraftarlar kişi futbolcularımıza saldırmak için sahaya girmiş ve 12 kişi tutuklanmış ve sadece 5 kişi gözaltındadır. Ancak buna mukabil, meşru müdafaa yapan futbolcularımız ve çalışanlarımız disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Trabzonspor maçı çoğu zaman gergin geçer ama bu maçta hiç görmediğimiz kadar cisimler sahaya atılmıştır. Her dakika gerginlik artmıştır. Biz bunu İstanbul'dan görüp, hocamıza, İstediğin an takımı sahadan çekebilirsiniz" derken, Trabzon Emniyeti burnunun dibindeki maça müdahala edememiştir.

Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir. Görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlilerden devletimiz hesap soracak mı? İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmaları yapacak mı, takipçisi olacağız. Maça gelen taraftara üst araması yapılmamıştır. Passolig tüm takım taraftarlarına açılmıştır. Maskeli taraftarlar nasıl oluyorsa, bir şekilde göz ardı edilmiştir. Karadeniz insanına pek çok sıfat addedebilirsiniz, bunlardan biri merttir. Mert olan insan tribünde maskeyle olmaz. Zaten onlardan biri sahaya atladı. 

Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV'ye çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece "Olmamalıydı" deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince. 

Az önce sayın Acun Ilıcalı'nın desteği ile hazırlanan videonuz eminim benim gibi hepinizin duygulanmasına, yeniden öfkelenmesine neden olmuştur. Üstelik bu videoda gördükleriniz yaşadıklarımızın kısa bir özeti! Son bir istatistik paylaşacağım, oradan da ana konumuza geleceğiz. Bu istatistik de sizi öfkelendirecek. Son 5 sene, 5. sene bu sene olmak üzere 30. hafta itibariyle puan durumu. İki tablomuz ise son on sene, onuncu bu senenin 30. haftası olması itibariyle. Bu tablo, son 5 senedeki takımların, şampiyon olmuş takımların puanlarını gösteriyor. Hepsi 178 maç yapmış. Bu tablodaki 5 takımdan sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok bu süreçte!

10 seneye bakalım, bu sezon dahil on sezon. Fenerbahçe ve Galatasaray aynı puanı almış. Bu on senede Galatasaray 4, Beşiktaş 3, Başakşehir ve Trabzonspor 1 olmak üzere 9 şampiyonluk 4 takım arasında paylaşılmış. Fenerbahçe yine şampiyon olamamış. Bu tabloda şampiyonluğu olmayan tek takım Fenerbahçe. Bu istatistikle gösterdiğimiz, Fenerbahçe'nin 13 senede bir kere şampiyon olmasının sadece sportif argümanla açıklanması söz konusu değildir. Bu, hayatın olağan akışına aykırı.

Niye hep Fenerbahçe yaşamış? İşte onun için biz bugün buradayız. Bugün burada tepkimizi adaletsizliğe, haksızlığa, isyanımızı göstermek için toplandık. Benim için şahsim için söyleyebilirim, yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımız bunu söyleyebilir, bugün burada, en azından şahsım için söylüyorum, hayatımın en büyük gururunu yaşattınız. Buraya gelip bu haksızlığa karşı isyanınızı göstermek için. Allah hepinizden razı olsun. Bunu görünce, Fenerbahçe'nin hiçbir zaman sırtının yere gelmeyeceğini görüyorum! Fenerbahçe tek başına da olsa dimdik ayakta duracağının en güzel ifadesi bugün burada bu topluluktur. Sizlerin başkanınız olmaktan iftihar ediyorum. Neden hep Fenerbahçe? Bize neyin diyeti ödetilmek isteniyor! Bu haksızlıklar ne zaman son bulacak! 100 yıllık kulüpleri birbiriyle çatıştırarak futbol üzerinden yeni bir toplumsal kaos mu çıkartmaya çalışıyor birileri? Bu saldırıyı planlayanlar, siz Fenerbahçe'nin tarihine hiç baktınız mı? Henüz 11 yıllık kulüpken bile işgal kuvvetlerine boyun eğmeyen Fenerbahçe'yi bu zorbalıklarla teslim alabileceğinizi sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz! Tarihten hiç ders almamışsınız. Bize yapılanlar bir konsorsiyum! Hedef hep Fenerbahçe! Acaba biz ligden çekilsek kimin otobüsüne kurşun atacaklar? Kimin başkanına kumpas kurup cezaevine atacaklar! Hangi takımı linç etmeye çalışacaklar! Biz ne boyun eğeriz ne şampiyonluklar, kupalar uğruna inandığımız değerlerden en ufak taviz vermeyiz. Bu da böyle bilinsin.

2 alternatifimiz var aslında. Herkes bir alternatif üzerinde odaklandı. İki tane uç alternatifimiz var. Biri hiçbir şey yapmamak, biri de futbol faaliyetlerini askıya almak. Biz artık hiçbir şey yapmamaktansa bundan sonraki süreçte itiraz bayraklarını kaldırarak, kendi göbek bağımızı kesip, her gün ölmektense bir gün ölmeyi düşünerek sizlerin huzuruna çıktık. Ben ve arkadaşlarım, hem dik dururuz hem eğilmeyiz ama önemli olan bizlere bunları yapanlar en büyük gücü, son yıllarda Fenerbahçe camiasının eskisi kadar kenetlememesinden, son yıllarda çok fazla çatlak ses olmasından! Artık bizler de fabrika ayarlarına dönmeliyiz. Bugün ne sonuç çıkarsa çıksın, biz yönetim olarak elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Bu genel kurul kararını almak zorundaydık! Bir gece önce gördüklerimiz, yaşadıklarımız ve bundan sonra bize yaşatacaklarını tahmin ettiğimiz için. En kısa zamanda genel kurulu toplayıp Fenerbahçe'nin bir ve yekvücut olduğunu gösterip gerekli adımları atmak için, en iyi kararın genel kurula gitmek olduğuna karar verdik. Pazar akşamı Samandıra'ya gittik ve futbolcularımız, İsmail Kartal hocamız, teknik kadro, hepsiyle bir odaya girdik. Kaptanlar söz aldı, hocamız söz aldı. Onlar doğal olarak, Trabzon'dan olağanüstü bir kenetlenme ile gelmiş ve, "Sonuna kadar emeğimizle, terimizle, kanımızla, mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız" dediler.

Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi.

Vurada bazı görüşler var: Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sezon sonuna kadar devam edelim. Kalan maçlara gençlerimizle çıkalım. Ligden çekilme durumunu gelecek sezon için değerlendirelim. Ligden çekilmeyelim görüşü çok ağır bastı. Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım. Bir alt lige de insek aynı MHK, aynı TFF olacak. Benzer sorunları yaşayacağız diyenler oldu.

Futbol faaliyetlerini askıya almayı şu an hiç ama hiç değerlendirmiyoruz çünkü bu konuda hazırlıklı olmamız gerek. Nasıl hazırlıklı olmamız gerek, yurtdışında bir yapılanmamız olması demek. Faaliyetleri durdurmak amatör liglerden başlamak demek. Bir nebze aşarız, sonra da bir kulüple birleşiriz. Daha önce olduk.

Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul'a kadar masadan kaldırıyoruz.

Devam edeceksek, maçlara U19 ile çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a buradan sesleniyorum. Sizin istediğinizi, Genel Kurul da istiyor. Çıkın, ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin.

İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da 'rakibiniz kabul etmedi' diyeceksin. 2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın' demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin.

Bir karar vermek zorundayız. Hiç çıkmamanın bedeli nedir? Hukuken önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na ve kalırsanız Süper Kupa'ya katılamıyorsunuz. Önemli değil. 3 ay ile 1 yıl hak mahrumiyeti söz konusu. Yakalamışken bizi bırakmazlar diye düşünüyorum. Mali bedelini bilmiyoruz. Bütün organizasyon masraflarını karşılamak zorundayız. İptali nedeniyle TFF'nin her türlü maddi ve manevi zararını karşılayabiliriz. Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmıyor, Allah bilir oranın temel atma parasını da bizden isterler. U-19 ile maça çıkma opsiyonunu masaya getireceğiz. Önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmama üçüncü opsiyon. Bunu önümüzdeki sezon için en az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamamız gerektiği düşüncesindeyiz. 3 ayla 1 yıl hak mahrumiyeti. Bu bence göze alınabilir. Türkiye Kupası'ndan elde edilen ticari gelirler iade edilecek. Zaten külliyen zarar hepimiz için. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor. Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı. Gariptir ki mali kayıptan çok tasarruf tablosu çıkıyor Türkiye Kupası'nda.

Beşiktaş'ta yeni dönem başlıyor! Hasan Arat 2 isim arasında karar verecek Beşiktaş'ta yeni dönem başlıyor! Hasan Arat 2 isim arasında karar... Haberi Görüntüle

18:40 DİVAN HEYETİ SEÇİLDİ

Divan başkanlığına Uğur Dündar seçildi. Kısa bir konuşma yapan Dündar'ın ardından kürsüye Başkan Ali Koç geldi.

Havada panik anları: Fenerbahçe'yle karşılaşacak Kayserispor'un uçağına iki defa yıldırım isabet etti Havada panik anları: Fenerbahçe'yle karşılaşacak Kayserispor'un uçağına iki defa yıldırım... Haberi Görüntüle

18:30 KONGRE BAŞLADI, EROL BİLECİK KONUŞMA YAPTI

Kongre için toplanma yeter sayısı olan 22 bin 800 sayısı aşıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Basın Sözcüsü Erol Bilecik, yoğun ilgiden dolayı Fenerbahçe üyelerine teşekkür ederek, "Yoğunluk nedeniyle kongreye biraz geç başladık" dedi. "Fenerbahçe mutluysa Türkiye de mutludur" diyen Bilecik, Fenerbahçe'nin onurunu korumak için toplandıklarını dile getirdi. Bilecik, "Bize yapılan haksızlıkları yarına bırakacağız ama kimsenin yanına bırakmayacağız" dedi.

Tarihe geçti! Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu oldu Tarihe geçti! Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu oldu Haberi Görüntüle

17:33 ORUÇ TUTAN ÜYELER UNUTULMADI

Ramazan ayına denk gelen Fenerbahçe kongresinde yönetim oruç tutan üyelerine iftarlık dağıtmaya başladı. Üyelerine saatler öncesinden iftarlık dağıtmaya başlayan Fenerbahçe yönetimi basın mensuplarını da unutmadı.

Hasan Arat'tan yeni teknik direktör açıklaması: 'Manchester United'ın eski hocası hemen gelmek istiyor' Hasan Arat'tan yeni teknik direktör açıklaması: 'Manchester United'ın eski hocası... Haberi Görüntüle

17:00 GENÇ FENERBAHÇELİLERDEN ALİ KOÇ'A DESTEK

Fenerbahçe tribünlerinin önemli gruplarından "Genç Fenerbahçeliler" başkan Ali Koç'a desteklerini sunmak adına stadyumdaki yerini aldı. Fenerbahçe tribünleri, "Yolu sen çizdin birlikte yürüyeceğiz sonsuza kadar" ifadelerinin yer aldığı koreografi yaptı.

Fenerbahçe tribünlerinden Ali Koç için pankart

Galatasaray'da beklenmedik ayrılık! O isimlerin satışına direkt onay verilecek Galatasaray'da beklenmedik ayrılık! O isimlerin satışına direkt onay verilecek Haberi Görüntüle

16:00 ALİ KOÇ İLE OSAYİ YAN YANA GELDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Bright Osayi-Samuel kongre alanına birlikte girdi.

16: 32 TARİHİ KONGREDEN İLK GÖRÜNTÜLER!

Süper Lig'in 30. hafta maçında Trabzonspor deplasmanında yaşanan olayların ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olağanüstü genel kuru kararı almıştı. Çoğunluk sağlanamaması halinde 9 Nisan'a ertelenecek kongrede önemli konular ele alınacak.

Ali Koç, yönetimine ve kongre üyelerine ilk toplantıda çoğunluk sağlamak için çok sayıda mesaj ve çağrıda bulundu. Bugün en az 20 bin üyenin Kadıköy Ülker Stadı'nda yerini alması bekleniyor.

Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik virajı da geçti: Fenerbahçelileri yıkan gol son dakikada geldi Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik virajı da geçti: Fenerbahçelileri yıkan gol... Haberi Görüntüle

SEÇENEKLER MASAYA YATIRILACAK

Tarihi kongrede ele alınacak konuların başında 'ligden çekilme', 'Süper Kupa maçına çıkmama,' 'başka ligden takım satın alma' ve 'futbol kulübünün faaliyetlerini bir süreliğine durdurma' gibi radikal kararlar masaya yatırılıp kongre üylerinin oylamasına sunulacak.

Oylamada üylerden yetki alınırsa söz sarı lacivettli yönetimde olacak. Ali Koç'un konuşmalar için süre sınırlamasını kaldırmak istediği öğrenildi. Bu genel kurulda alınacak kararlar, Fenerbahçe'nin bu sezonki ve önümüzdeki sezondaki geleceğini belirleyecek.

Süper Lig'de yeni sezon transfer dönemi belli oldu! İşte o tarihler... Süper Lig'de yeni sezon transfer dönemi belli oldu! İşte o... Haberi Görüntüle

Kartal'dan bomba transfer! Sambacı için harekete geçti Kartal'dan bomba transfer! Sambacı için harekete geçti Haberi Görüntüle

NEFSİ MÜDAFAA

Bright Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'ın PFDK'ya sevk edilmesinin ardından Fenerbahçe hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin, karara çok sert bir tepki gösterdi.

Pekin, "Sporcularımız, sahada sadece kendilerini savunmaya çalıştılar. Nefsi müdafaa hakkını kullandılar. Bireyin kendini koruma hakkı gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk normlarında temel haklardan biri olarak kabul edilir. Bu hakkın savunulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Mbappe, Real Madrid'e mi gidecek? Mbappe, Real Madrid'e mi gidecek? Haberi Görüntüle

ALİ KOÇ'A CEZA

PFDK, dünkü açıklamasında Fenerbahçe'ye resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım nedeniyle 400 bin TL para cezası verirken Ali Koç'a da sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı 39 bin TL para cezası kesti.

Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Fatih Terim kredisi doldurdu! Yunanlılar şampiyonluk şansını yitirdi Haberi Görüntüle

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

1

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading