Yandex Metrica

Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında zamanla yarış başladı! İlk 6 saat çok önemli!

Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında zamanla yarış başladı! İlk 6 saat çok önemli!

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahası içerisinde toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çevre il ve ilçelerden çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Madende meydana gelen toprak kayması sonucunda sayım yapıldı. Yapılan sayım sonrasında 9 işçiden haber alınamadı. 9 işçinin göçük altında kaldığı tahmin ediliyor. 400 kişilik arama kurtarma çalışması başlatıldı. Göçük altında olduğu tahmin ediler için kritik saatler başladı. İşçileri göçük altından çıkarmak için ilk 6 saat çok önemli olduğu ifade edildi.

Gündem

21.02.2024, 16:37

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahası içerisinde bugün saat 14:30 itibariyle toprak kayması meydana geldi. 

Maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının üzerinden maden işçileri arasında hızlı bir sayım yapıldı. Yapılan sayım sonucunda 9 işçiye ulaşılamadı.

Ulaşılamayan 9 işçinin göçük altında kaldığı tahmin ediliyor.

Toprak kaymasının ardından Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den ekipler bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarına 400 personel ile devam ediyor.

Ezilen halkların AUDI'si! DEM Partili yöneticiler ve çocukları, lüks yaşamlarından ödün vermiyor! Ezilen halkların AUDI'si! DEM Partili yöneticiler ve çocukları, lüks yaşamlarından... Haberi Görüntüle

ZAMAN İLE YARIŞ BAŞLADI! İLK 6 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Göçük altında kalan 9 işçi için arama kurtarma ekipleri zaman ile yarış içerisindeler.

AFAD'ın açıkladığı verilere göre(deprem, göçük) işçileri göçük altından kurtarmak için ilk 6 saatin çok önemli olduğu ifade edildi.

Deprem, göçük gibi durumlarda 'İlk 6 saatin önemi' vurgulanıyor. Eğer işçiler göçük altında kalmışsa en yüksek direnci ilk 6 saat gösterebiliyor. 

Güncel kurbanlık fiyatları 2024! TDV kurbanlık fiyatları ne kadar? Güncel kurbanlık fiyatları 2024! TDV kurbanlık fiyatları ne kadar? Haberi Görüntüle

AFAD'DAN MEYDANA GELEN GÖÇÜK İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Erzincan'In İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucunda olay yerine derhal intikal etti.

AFAD, ''Meydana gelen toprak kaymasına ilişkin Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiği'' açıkladı.

AFAD sosyal medya hesabı üzerinden, ''Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup, göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Ölümlü Dünya 2 hangi platformda, Netflix'te mi? Ölümlü Dünya 2 çıktı mı? Ölümlü Dünya 2 hangi platformda, Netflix'te mi? Ölümlü Dünya 2... Haberi Görüntüle

SAĞLIK EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toprak kaymasının yaşandığı bölgeye 6 ambulans 2 UMKE timi gönderdiğini ifade etti.

Bakan Koca, ''Allah bu ve benzeri tüm afetlerden korusun'' dedi.

Özgür Özel, CHP'li belediyelerdeki eş dost kayırmacılığıyla ilgili konuştu: 'Yapmayın kardeşim diyorum' Özgür Özel, CHP'li belediyelerdeki eş dost kayırmacılığıyla ilgili konuştu: 'Yapmayın... Haberi Görüntüle

SİYANÜR SIZINTISI VAR MI?

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Aydoğdu, ''Siyanür sızıntısının mevcut olmadığını'' ifade etti.

Aydoğdu, ''Biz gittik bütün arkadaşlarımızla beraber sağ ve sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Ankara'dan ekipler yola çıktı geliyor. Cumhurbaşkanımız Mısır'dan arayarak bilgi aldı. Şu an canla başla çalışıyoruz vatandaşlarımıza ulaşmak için. Resmi makamların açıklamadığı hiçbir bilgiye itimat etmeyin. Şu an bir sızma gibi bir durum yok. Toprak kayması dışında bir durum yok. Fırat Nehri'ne akan bir durum yok'' ifadelerini kullandı.

120 bin TL maaşla danışman oldu! CHP'li Burcu Köksal'dan eşe dosta iki koltuk! 120 bin TL maaşla danışman oldu! CHP'li Burcu Köksal'dan eşe... Haberi Görüntüle

BAKAN YERLİKAYA'DAN SON DURUM AÇIKLAMASI

Bakan Yerlikaya, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ''Maden işletmemizde saat 14:00 sıralarında göçük oldu. Madenden çıkarılan, dışarıda istiflenen bir toprak var. Onun kayması sonucu oluşan bir toprak kayması. Şu anda 400'e yakın çalışan var. 667 çalışandan 9 eksik olduğu söyleniyor. Bu arkadaşlarımıza kavuşmak için zamanla yarışıyoruz. Kayma yer altında yaşanmadı, yer üstünde.'' dedi.

Siyanür bölgeye yayıldı mı?

Yerlikaya, ''Net bildiğim meselede sizlere kesin bilgiyi veririm. Şu an toprak altında kalan işçilerin çıkarılması en önceliğimiz. Diğer konularla ilgili bir bilgi olmadığı için Sayın Bakanımız Tunç gerekli incelemenin ardından aydınlatmayı yapacaktır.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading