Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekliye yüzde 30 zam: Enflasyon rakamları açıklandı emeklinin zammı netlik kazandı

Emekliye yüzde 30 zam: Enflasyon rakamları açıklandı emeklinin zammı netlik kazandı

16 milyon emeklinin beklediği temmuz zammı yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Nisan ayı enflasyon oranlarını aylık bazda yüzde 3,18, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak açıklamasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Temmuz ayında emekli maaşlarına kaç TL zam gelecek?

Ekonomi

17.05.2024, 14:01

Ocak, Şubat, Mart ve son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte gözler emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Temmuz ayı için belirlenecek olan memur maaş zammı, toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyon rakamlarıyla netlik kazanacak.

Emekliler daha şimdididen 3.18 enflasyon farkını hak etti! Bağ-Kur ve SGK emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4.53, Mart ayı için yüzde 3.16, Nisan ayı için de yüzde 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Böylece üçüncü aydan zam yüzde 18,70 olarak belirlendi. Fakat Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyonu oranında birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran ayının enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, "Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacaklar. İlk 6 ayı değerlendirecek olursak yüzde 25 civarında bir enflasyon farkı oluşacağını değerlendiriyoruz. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25’lik bir zam alacaklardır. Buna yüzde 5’lik bir refah payı yapılacağını, toplamda yüzde 30 oranında zam yapılacağını değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! E-Devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları sağlayanlara 7 bin 608 TL destek müjdesi! Aile Bakanlığı resmen duyurdu! E-Devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI

Açıklamalarına devam eden Bayram, "Memur emeklilerine ise yüzde 20 oranında zam yapılacağını değerlendiriyoruz. Ancak memur maaşları değil de memur emeklilerinin maaşları SSK ve Bağkur emeklilerinin alacağı zam oranına tamamlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması ile birlikte zamlar eşitlenebilir." ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarına eklenmesi beklenen refah payına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bayram, "Enflasyonun üzerinde refah payı yapılacağını öngörüyorum. Emekliler enflasyonu en fazla hisseden kesimdir. 5 puanlık refah payı artışı ile birlikte yüzde 30’lar seviyesinde artış olmasını bekliyorum." dedi.

Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek ödemesi, indirim kartı ve Temmuz zammı! Çalışanları kıskandıran emekli destek paketinin içinde yok yok: Sosyal destek... Haberi Görüntüle

2024'ÜN 6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE KAÇ?

Emekli maaşlarına doğrudan etki edecek enflasyon rakamlarına ilişkin ön tahminde bulunan Merkez Bankası Piyasa Katılımcı Anketi göre 5 aylık enflasyon beklentisi 22,35 olurken 6 aylık beklentinin ise % 25 seviyelerinde olması bekleniyor. Eğer SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan emeklilere ilave zam yapılmaz ise zam oranı % 25 seviyelerinde olacak.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading