Yandex Metrica

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! E-Devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları sağlayanlara 7 bin 608 TL destek müjdesi!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! E-Devlet üzerinden başvuru yapan ve şartları sağlayanlara 7 bin 608 TL destek müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet üzerinden başvuru yapan düşük gelirli olanlar, yaşlılar, engelli ve bakıma muhtaç bireyler ve hiç geliri olmaya nvatandaşlar için yeni bir destek paketi hazırladığını duyurdu. İşte evde bakım maaşları şartları ve başvuru ekranı.

Ekonomi

16.05.2024, 19:40

Bakıma muhtaç olan hayatını tek başına idare etmek ozrunda kalan vatanadşlar için düzenlenen yeni deste paketine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni detaylarını açıkladı.

Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 13 bin TL ceza: Bakanlık duyurdu Araç sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 13 bin TL ceza: Bakanlık... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞALARINA YENİ DÜZENLEME

Bu kapsamda ''ağır engelli'' bireylerin sağlık raporu olmaı ve günlük yaşantılarını idare ettirmeyecek olmaları halinde evde bakım maaşı alabilecek.

Kişilerin beslenme, yeme-içme, merdivenden inip çıkma, giyinme gibi emel ihtiyaçlarını karşılayamaması halinde bireylere verilmesi planlanmakta.

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlarn aylık net asgari ücretin 2/3'ünden az olması gerekmekte.

12 saniyenin değeri tam 25 milyon dolar: MIT'li kardeşlerden büyük vurgun 12 saniyenin değeri tam 25 milyon dolar: MIT'li kardeşlerden büyük... Haberi Görüntüle

7 BİN 608 TL ÖDEME 

Yıl başı itibariyle evde bakım maaşlarının 7 bin 608 TL olarak hesaplara yatırılmasının ardıdan, yeniden düzenlemeye gidildi. 

Evde bakım maaşı alan bireylerin e-Ddevlet üzerinden başvuru yapmaları, ödemeleri ise yine E-Devlet üzerinden takibini yapabilecekler.

Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? 'Başaracağız' diyen Bakan Şimşek tarih verdi Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? 'Başaracağız' diyen Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Evde bakım maaşlarının ise her ayın 15-31'i arasında hesaplara yatırılırken, ödemelerin yapılacağı tarihler ise E-Devlet üzerinden veya SMS ile öğrenilebiyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU EKRANI

Vatandaşların E-Devlet üzerinden yapılacak olan ödemelerine ilişkin ise E-Devlet üzerinden Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Kısmından sorgulama yaparak maaşlarına ilişkin detayları öğrenebilecek.

 

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading