Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekliye maaşlarına ilave zam müjdesi! 4A 4B 4C ve EYT'liler dikkat! Maaşlara gelen tüzde 1.35 artış hesaplara ne zaman yatacak?

Emekliye maaşlarına ilave zam müjdesi! 4A 4B 4C ve EYT'liler dikkat! Maaşlara gelen tüzde 1.35 artış hesaplara ne zaman yatacak?

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına yeni düzenleme var mı? Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam eden Türkiye emekli maaşlarına ilave zam yapmaya hazırlanıyor. 4A 4B 4C ve EYT emeklisi yakından ilgilendiren ek zammın detayları belli oldu mu?

Ekonomi

08.03.2024, 12:15

2024 yılı "Emeklilerin yılı olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında yaptığı Ordu ve Kütahya mitinglerinde emeklileri heyecanlandıran ifadeler kullanmıştı. Emekli maaşlarında yaşanan adaletsizliğin farkında olduklarını belirterek 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının yetersiz kaldığını ifade etmişti. Bu açıklamalardan sonra 16 milyon emeklide yeni zam beklentisi oluştu. Peki emekli maaşlarına ek zam ne zaman gelecek? Emekli maaşlarına yapılacak olan ek zammın detayları belli oldu mu? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarının ardından kulisler hareketlenirken, emekli maaşlarına yerel seçim öncesi ekstra bir zam yapılacağı duyurulmuştu. 4A 4B 4C ve EYT emeklisine ne kadar zam gelecek? 4A 4B 4C ve EYT emeklisi ilave zam alacak mı?

Türk donanmasına katkı sağlayacak: O bölgemizde 22 bin ton uranyum rezervi bulundu! Türk donanmasına katkı sağlayacak: O bölgemizde 22 bin ton uranyum... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA İLAVE ZAM 

Ekonomide şahlanış dönemine geçen Türkiye 2023 yılındaki büyümeyi emekli maaşlarına da yansıtmayı hedefliyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, milli gelirdeki artışın emekli aylıklarına olumlu yansımaları olacak.

SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek mi? SGK uzmanı açıkladı: Temmuz'da çalışanları ne bekliyor? Maaş zammı gelecek... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINA NE ZAMAN ZAM GELECEK?

2023 yılının büyüme rakamlarının açıklanamasıyla birlikte emekli maaşlarına ek zam müjdesi beklentisi iyiden iyiye olutu. Mart sonu Nisan ayının başları gibi emekli maaşlarına yeni eklemeler gelebilir. Emekli maaşlarına yapılacak zammın oranı ise kulislerde yüzde 30 oranında düşünülüyor. 

MB faiz oranını sabit tuttu! Bankaların güncel mevduat faizi oranları değişti? İşte bankaların 75.000 TL 92 gün vadeli faiz tutarları... MB faiz oranını sabit tuttu! Bankaların güncel mevduat faizi oranları... Haberi Görüntüle

İLAVE ZAMDAN KİMLER YARARLANACAK?

Emekli maaşlarına yapılması öngörülen ilave zammın 1 Ocak 2024 tarihinde emekli olan kişilerin aylıklarında %0,8 ile %1,35 arasında artış bekleniyor.

Dolar uçurumdan düşer gibi düşecek: TCMB anket sonuçları açıklandı: Sürpriz beklenti Dolar uçurumdan düşer gibi düşecek: TCMB anket sonuçları açıklandı: Sürpriz... Haberi Görüntüle

İLAVE ZAM İLE BİRLİKTE EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Söz konusu ilave zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 11.101 TL olacak. 10.500 TL maaş alan emeklilerin ise maaşı 11.655,5 TL'ye yükselecek. 11.000 TL maaş alan emeklilerin ise hesabına 12.210 TL yatacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading