Yandex Metrica

Ünlü ekonomistten altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı yorum! Bir anda 60 TL yükselecek

Ünlü ekonomistten altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı yorum! Bir anda 60 TL yükselecek

Ekonomik ve siyasi gelişmeler olarak yoğun bir hafta yaşıyoruz. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk haftanın ilk yorumunda altın fiyatları ile ilgili beklentileri, kimin alıp kimin sattığı konusundaki gelişmeleri bu hafta dış piyasalardaki ekonomik verilerin altına ve dövize yansımalarını değerlendirdi.

Ekonomi

05.04.2024, 05:52

Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmeler açısından yoğun bir hafta yaşanıyor. Altının gram fiyatı güne 1102 TL’den başladı ve şu dakikalarda 1105 TL’den işlem görüyor.

Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur ve emekliyi temmuzda bekleyen zam oranı Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra hesaplar sil baştan değişti! İşte memur... Haberi Görüntüle

FED PİYASALARA YÖN VERECEK

Değerli metale ilişkin fiyatlar ile beklentileri, kimin alıp kimin sattığı konusundaki gelişmeleri, bu hafta dış piyasalardaki ekonomik verilerin altına ve dövize yansımalarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, FED ve gelişmiş ülkelerden gelecek ekonomik verilerin piyasalara yön vermeye devam edeceğini vurguladı.

Yıldırımtürk, İç piyasaya ilişkin yorumlarında ise şunları kaydetti:

"Enflasyona karşı parasının değerini korumak için içerde altın alımları yapıldığını görüyoruz. Bir miktar satışların, deprem bölgesinde binaların yıkılmasıyla yastık altında kalan altınlara ulaşılamadı veyahut bir miktar mağduriyetler oluşmuştur düşüncesiyle acaba elimdeki altını alıp bankaya mı yatırayım şeklinde gelişmeler var ama bu çerçevede satışların sınırlı olduğunu görüyoruz fakat genelde enflasyona karşı paranın değerini korumak için vatandaşın altın aldığını görüyoruz."

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

O SEVİYELER KISA SÜREDE GÖRÜLEBİLİR

Altın fiyatlarının seyrine ilişkin beklentilerini de paylaşan Yıldırımtürk, "Altın fiyatları 1855-1857 dolarları aştığı takdirde 1875-1895 dolar seviyelerini kısa sürede görebiliriz" dedi.

Yıldırımtürk, "FED’in faiz beklentisinde bir miktar gerileme söz konusu olabilir" dedi ve "Dolayısıyla bu ay altın fiyatlarında dalgalı seyir görünüyor" öngörüsünde bulundu.

Hafta içinde gram altın fiyatı için tahminde bulunanYıldırımtürk, "Haftasonunu 1150 seviyelerinden kapattık. Muhtemelen ONS altın fiyatındaki yükseliş ile beraber 1165-1175 TL seviyelerine doğru da hareket söz konusu olabilir. Beklentiler bu şekilde" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading