Yandex Metrica

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini

Her yeni bir güne altın ve dolar kurumdaki dalgalanmalarla uyanırken yeni bir kıyametin haberi geldi. Piyasanın kurduğundan sıkıntılı günler uyarısı yapıldı.

Ekonomi

25.04.2024, 09:28

Birçok yatırımcı, birikim yapmak amacıyla paralarını güvenli liman olarak kabul edilen altın veya dolara yatırmaktadır. Ancak son yıllarda popülerliği artan kripto para ve borsa gibi alanlar da yatırımcıların ilgisini çekmektedir. Son dönemde yaşanan İran ve İsrail arasındaki gerilim ise piyasada önemli dalgalanmalara yol açmıştır. Bu dalgalanmaların sert düşüşler ve yükselişler şeklinde yaşanmasıyla birlikte, yatırımcıların kafasında çeşitli soru işaretleri belirmiştir. Bu durum üzerine uzmanların değerlendirmeleri büyük bir merak konusudur. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'un bu konudaki önemli açıklamaları da oldukça dikkat çekmektedir.

Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun yaptı! Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun... Haberi Görüntüle

"SIKINTILI GÜNLER KARŞIMIZA ÇIKACAK"

Kamu Son Haber'e göre, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, "Devleti yönetenler önlem alırsa buradaki beladan sıyırma şansımız var, ama önlem alınmazsa arkadaşlar hakikaten kurda çok sıkıntılı günler karşımıza çıkacak" ifadelerini kullandı.

1 milyar 54 milyon lira hesaplara yatıyor! Eylül ayı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yatırıldı! 1 milyar 54 milyon lira hesaplara yatıyor! Eylül ayı Sosyal... Haberi Görüntüle

41-43 ARASI DOLAR KURU BEKLEYENLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAYABİLİR

Zelyut, Ocak, Şubat ve Mart aylarında üç aylık dönemde 513,4 milyarlık bir açığın ortaya çıktığını ifade etti. Bu açığın yüzde 105 arttığını vurgulayan uzman, faiz giderlerinin de aynı oranda yükseldiğini belirtti. Faiz giderlerinin üç ayda 250 milyar lira harcandığını aktararak, "Bu da 148 milyarlık bir artış demek. Bu rakamlar artmaya devam ediyor. Dolayısıyla, bugüne kadar doları 41 ve 43 seviyelerinde tutacak modelimiz, jeopolitik sıkıntılar ve dış sermaye girişlerini azaltarak bir sorun yaratabilir. Bu durumda sonuç 41-43 arası bir dolar kuru bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Rakamlar yukarıya doğru gidebilir. Bu durumda yapılması gereken işler var. Bireyler ve şirketler bu tabloları ve rakamları görüp durumlarına göre önlem almalılar" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading