Yandex Metrica

Türkiye'de sedan otomobil dönemi sona erdi! Artık bu gövde tipi tercih ediliyor

Türkiye'de sedan otomobil dönemi sona erdi! Artık bu gövde tipi tercih ediliyor

Türkiye otomobil pazarında 2022 yılının ilk 11 ayında sedan gövdeli araç satışları azalırken SUV gövde tipi araç satışlar yüzde 15,14 oranında artış gösterdi. SUV araçların satışlardan aldıkları pay ise yüzde 41,3'e yükseldi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

Türkiye'de otomobil satışlarında lider gövde tipi değişti. Sedan satışları giderek azalırken SUV gövde tipi araçların satışları giderek artış gösterdi. 

Geniş kabin ve bagaj hacmine sahip olan bu otomobiller, kalabalık aileler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

SUV MODELİ ARAÇ SATIŞI ARTTI

SUV otomobillerin, şehir içinde kullanımı da giderek bir trend haline geliyor. Özellikle yerden yüksek ve "kaslı" otomobilseverlerin gözdesi olan SUV'lar, kadın sürücüler tarafından da daha fazla tercih edilmeye başlandı.

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Haberi Görüntüle

TOGG PİYASADA ETKİSİNİ HİSSETTİRİYOR 

2023 yılının mart ayında satışa sunulacak olan TOGG'un SUV modeli otomobil pazarındaki ağırlığını artırmaya devam ediyor. Bu durum satışlara da yansırken, sedan gövde tipi tercihi SUV gövde tipinin gerisinde kaldı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nden (ODMD) derlenen verilere göre, Türkiye otomobil pazarında ocak-kasım döneminde en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 41,3 pay ve 208 bin 693 adetle SUV otomobiller oldu.

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

SUV GÖVDE TİPİ LİDERLİĞE OTURDU 

SUV otomobilleri, yüzde 37,2 pay ve 188 bin 244 adet satışla sedan, yüzde 19,7 pay ve 99 bin 816 adet satışla hatchback otomobiller takip etti. Diğer satışlar ise "MPV, CDV, spor ve station wagon" gövde tiplerinden oluştu.

Ocak-Kasım 2021'e göre, sedan otomobillerin payı yüzde 39,4'ten yüzde 37,2'ye gerilerken, SUV'un payı yüzde 35'ten yüzde 41,3'e yükseldi. Söz konusu dönemde SUV otomobil satışları yüzde 15,4 artış gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading