Yandex Metrica

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler?

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak verilen sosyal yardımlar, aralıksız olarak devam ediyor. Bakanlık çocuklu aileler için 7200 TL nakit destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Peki çocuk sahibi ailelere hangi ödemeler yapılıyor?

Ekonomi

24.04.2024, 18:50

Sosyal yardımlar 2024 yılında da düzenli olarak vatandaşlara yatırılmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 7200 TL devlet desteği verileceğini açıkladı. Peki çocuklu ailelere başka hangi sosyal yardımlar yapılıyor?

Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin! LPG'ye bu gece tarihi indirim geliyor! Bu habere bakmadan benzinliğe gitmeyin! LPG'ye bu gece tarihi indirim... Haberi Görüntüle

DOĞUM YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlarından birisi ise doğum yardımı. Doğum yardımında ihtiyaç sahipliği şartı bulunmuyor. Her vatandaş bu sosyal yardımdan faydalanabiliyor.

Başvuru yapan kişilere ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 Tl ve üçüncü çocuk için ise 600 TL tutarında doğum yardımı yapılıyor.

Maliye Bakanlığı ekipleri sahada: İstanbul’daki kafe ve restoranlarda KDV denetimi! Maliye Bakanlığı ekipleri sahada: İstanbul’daki kafe ve restoranlarda KDV denetimi! Haberi Görüntüle

EBEVEYNİ VEFAT EDEN KİŞİLERE YARDIM

Çocukların anne veya babası vefat etmiş ise Aile Bakanlığı bu çocuklar için öksüz ve yetim sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriyor. İhtiyaç sadhibi ailelerin çocukları bu imkandan faydalanabiliyor. Aylık 600 TL devlet desteği sunuluyor. Yıllık ödeme tutarı ise 7 bin 200 TL.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading