Yandex Metrica

Sitede Ara

Tarihte böylesi görülmedi: 65 yaş aylığı, evde bakım ücretlerinde ve tüm sosyal yardımlara rekor maaş zammı!

Tarihte böylesi görülmedi: 65 yaş aylığı, evde bakım ücretlerinde ve tüm sosyal yardımlara rekor maaş zammı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sosyal yardımı 2024 yılında sağlamaya hazırlanıyor. 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı başta olmak üzere devlet destek ödemelerinde rekor güncelleme geliyor. Temmuz'da emekliler başta olmak üzere devlet desteği alanlar yaşadı.

Ekonomi

11.05.2024, 01:28

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçti. Sosyal yardım ve devlet desteği alan vatandaşları enflasyona ezdirmemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal yardım ödemeleri için çalışmalar başladı.

2024 yılının Temmuz ayında yüksek enflasyondan dolayı memur ve emeklilere yapılacak zam oranı yüzde 10'u aşmış durumdayken, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı başta olmak üzere tüm sosyal yardım ödemelerine rekor seviyede güncelleme geliyor.

Temmuz sosyal yardım ödemeleri ne kadar olacak?

Sabaha paranız sıfırlanabilir! Ona yatırım yapanları zor günler bekliyor Sabaha paranız sıfırlanabilir! Ona yatırım yapanları zor günler bekliyor Haberi Görüntüle

TEMMUZDA SOSYAL YARDIMLARA REKOR ZAM

Sosyal devlet anlayışıyla hareket eden Türkiye, devlet desteği talep eden hiç bir vatandaşı geri çevirmeyerek, bir nebze de olsa yüklerini almaya devam ediyor. Yüksek enflasyondan dolayı aldıkları sosyal yardımların yetmediğini dile getiren vatandaşlara bakanlıktan müjdeli haber geldi, tarihin en büyük zammı Temmuz'da geliyor.

Sosyal yardımlara Temmuz ayında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yapılacağı iddia edilirken, en çok zam gelecek destek ödemesinin ise engelli aylıklarında olacağı düşünülüyor. Yüzde 20 oranında zam verileceği iddia edilen sosyal yardım ödemeleri, vatandaşları heyecanlandırmaya yetti.

Akaryakıt fiyatları 2025'e kadar düşecek: Benzin litresi 18 TL olabilir! Akaryakıt fiyatları 2025'e kadar düşecek: Benzin litresi 18 TL olabilir! Haberi Görüntüle

ENGELLİ, 65 YAŞ, EVDE BAKIM MAAŞLARI TEMMUZDA NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında yapılacak olan ara zammın ipuçları, devlet desteği alan kişileri şimdiden mutlu etmiş durumda. Ortalama yüzde 20 zam beklenen sosyal yardım ödemeleriyle vatandaşlar rahat bir nefes alacak. İşte zamlı sosyal destek miktarları...

65 yaş aylığının, Temmuz ayında gelecek ara zam ile 4 bin 206 liraya yükselmesi bekleniyor. 

Engelli maaşlarına yapılacak ara zam ile birlikte en yüksek sosyal yardım ödemesi, engelli aylıklarında olacak gibi duruyor. Yüzde 20 zam gelmesi muhtemel. Eğer yüzde 20 oranında zam gelirse 3 bin 357 lira olan devlet desteği 5 bin 36 liraya yükselmiş olacak.

Güncel olarak 7 bin 608 TL olan evde bakım desteğinin ise yapılacak ara zam ile birlikte 9 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading