Yandex Metrica

Sitede Ara

Temmuz ayı emekli zammı belli oldu: Merkez Bankası kritik veriyi açıkladı: İşte zam oranı

Temmuz ayı emekli zammı belli oldu: Merkez Bankası kritik veriyi açıkladı: İşte zam oranı

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz ara zammına ilişkin kritik veri açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yıl sonu enflasyon beklentisini 2 puan arttırarak yüzde 38'e çıkardı. Bu kritik veri sonrası emekli maaşlarına yapılacak zam yüksek oranda belli oldu. Peki temmuz ayı emekli maaşları ne kadar olacak?

Ekonomi

11.05.2024, 11:12

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazandı! 16 milyon vatandaşın merakla beklediği emekli zammına ilişkin TCMB Başkanı Karahan'dan kritik veri geldi. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarının enflasyon rakamlarına göre belli olacak emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam yapılacak?

Yıl sonu enflasyon tahmini açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedeflerimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşumuzu korumakta kararlıyız. Enflasyon bozulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emeklilerin merakla beklediği enflasyon rakamlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Karahan, "2024 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38’e güncelledik. 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduk. Orta vadede ise enflasyonun yüzde 5’te istikrar kazanmasını hedefliyoruz." dedi.

Borsa İstanbul'da rallinin başlaması an meselesi: Yabancı yatırımcılar akın ediyor! Borsa İstanbul'da rallinin başlaması an meselesi: Yabancı yatırımcılar akın ediyor! Haberi Görüntüle

MB'NIN YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Sözlerine devam eden Karahan, "Tahmin aralıklarının alt ve üst noktaları da 2024 yılı için yüzde 34 ve 42, 2025 yılı için ise yüzde 7 ve 21’e tekabül etmektedir.

Para politikasındaki kararlı duruşumuz, yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki düzelme vasıtasıyla aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecektir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan

Aylık enflasyonun ana eğiliminde, belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri, öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarına doğrudan etki eden enflasyon rakamlarına yönelik Merkez Bankası'nın yaptığı tahmin daha şimdiden emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında bilgi verdi. 

Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında oran değişti: İşte Temmuz'da beklenen zamlı maaşlar... Merkez Bankası enflasyon rakamını açıkladı! Emekli ve memur maaş zammında... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17 BİN TL OLACAK

Temmuz ayında öngörülen yüzde 25’lik enflasyon tahminine göre, memur ve emeklileri için şimdiden enflasyon farklı oluşmuş durumda. Buna toplum sözleşmeden kaynaklı yüzde 10’luk zammı da eklediğimizde, memur ve emeklilerinin zam tutarı yüzde 13.50 oluyor.

Temmuz ayında enflasyonun yüzde 25 olması halinde memur ve emeklileri için yüzde 10’luk enflasyon farkı oluşacak, bunun üzerinde toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 10’luk zam eklendiğinde ise memur ve emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 20 zamlı alacak. Böylece temmuz ayında en düşük memur emeklisinin maaşı 17 bin liraya yükselecek.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading