Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Rekabet Kurulu'ndan 'Sahibinden'e soruşturma!

Son dakika: Rekabet Kurulu'ndan 'Sahibinden'e soruşturma!

Rekabet Kurulu tarafından Sahibinden'e, satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma karara bağlandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:35

Rekabet Kurulu tarafından haksız fahit fiyat artışı yapan Sahibinden Bilgi Teknolojileri hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Asgari Ücretliye 7 bin 940 TL! Müjde Kurban Bayramı öncesi gelecek Asgari Ücretliye 7 bin 940 TL! Müjde Kurban Bayramı öncesi... Haberi Görüntüle

'AŞIRI FİYAT UYGULAMAK SURETİYLE KÖTÜYE KULLANDIĞI İDDİASI İLE...'

Kararda şöyle denildi:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. AŞ’nin emlak ve vasıta satış/kiralama hizmetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti pazarlarında sahip olduğu hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat: Destek ödemelerinde rakam değişiyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

'SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ'

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.06.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-29/469-M sayı ile karar verdi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading