Yandex Metrica

Son dakika: Milyonların beklediği asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte ilk açıklama

Son dakika: Milyonların beklediği asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte ilk açıklama

Son dakika haberi...Milyonların beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısı sona erdi. TÜRK-İŞ asgari ücret için 3900 TL teklif etti. Asgari ücret zammı dördüncü toplantıya kaldı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:26

Çalışma Genel Müdürü  Nurcan Önder, yeni asgari ücretin belirlenmesinin 4. toplantıya kaldığını açıkladı.

Önder, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "2. toplantımızda belli analizler yapılmıştı. Komisyon olarak hesabı burada yaptık. Hacettepe parametreleriyle karşılaştırdık. Türk-İş ve TİSK'in itirazları var. Daha farklı ücretler belirliyoruz deniyor Türk-İş tarafından. TİSK 3 bin 100 olarak uygun buluyor. Türk-İş 3 bin 900 liranın altına düşmez diyor. Asıl asgari ücret teşvik konusunda komisyon önerisinde konusunda mutabakata varıldı. Gerçekleşmiş enflasyonu önerdi TİSK, Türk-İş ise refah payı ekleyelim dedi. Son toplantı tarihini kendi aramızda analiz edip belirleyeceğiz. Net bir tarih belirleyemedik." ifadelerini kullandı.

Önder, "Bu sene ilk defa 3. toplantıyı bu kadar erken yaptık. 4. toplantı karar toplantısı olacak. Ama işçi ve işveren temsilcilerimizle dialoglar sürüyor. Son toplantı için 3 tarafa da uygun olan tarihte size açıklayacağız. Sıkışık bir takvimimiz var. Ama geçmiş yıllara göre daha erken açıklanacağını düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım zamanı! Gram altın dibe çakıldı! Altın uzmanı İslam Memiş'ten tavsiye: Alım... Haberi Görüntüle

TÜRK-İŞ: SIKINTILARIN GİDERİLECEĞİ BİR ASGARİ ÜCRET OLSUN İSTEDİK

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise "Zor bir süreç yaşıyoruz. Umuyoruz ki içinde bulunduğumuz şartlar içinde sıkıntıların giderileceği bir asgari ücret olsun istedik. Geldiğimiz nokta aynı değil. İşverenle uyuşmazlıkları gideremedik. TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile bizim yaşadığımız enflasyon arasında fark var. Son 1,5 ayda anormal şekilde artan enflasyon ve günlük fiyatların 2 defa değişmesi dar gelirli insanlarımızı zora sokuyor. Yaşanan enflasyon... Büyümeden de refah payı alarak asgari ücret bekliyoruz. Değerlendirmelerimiz geçerlidir. Çok ifade edilen çalışanların refah seviyesinin artacağı asgari ücret bulamadık. 415 kalem üzerinden TÜİK değerlendirme yapıyor. Ana kalemler 30 civarında gıda konut elektrik su eğitim kültür ele alındığında yüzde 50'den fazla arttığı görülüyor. Bu oranlara yakın oranların olması gelir dağılımı adaletsizliğini önleyecek rakama ulaşmaktı amacımız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

TİSK: 3 KONUDA MUTABAKATA VARDIK

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç da "Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. 3 konuda mutabakata vardık. Umarım dengeli, adil bir ücret tespit ederiz. Asgari ücrette 3160 TL gibi bir teklifimiz olmadı. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi

Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni sınır kapısı geliyor! Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar etkili olacak! Türkiye'den ticaret hamlesi: Yeni... Haberi Görüntüle

TİSK BAŞKANI: ÇOK MEŞAKETLİ BİR SÜREÇ YÖNETİLİYOR

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol "Bizim için önemli bir süreç. Çok meşaketli bir süreç yönetiliyor. On binlerce satır verileri analiz ediyoruz. Kamu, meslek örgütleri, sivil toplum örgütlerinin tek tek görüşlerini alıyoruz. Bu sene işveren fedakarlık yapsın, kamu destek versin, çalışanların da rızasıyla 3'lü imza arayışındayız. Hızlı bitirmek istiyoruz." dedi.

Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Haberi Görüntüle

'ÜÇ İMZAYA ULAŞABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Komisyonda herhangi bir rakam önerisi olmadığına dikkati çeken Akkol, “Bazen bizlere düşük veya yüksek gelen farklı farklı rakamlar zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverene vereceği teşviklerin, çalışanlara yapılabilecek birtakım vergi indirimlerinin oyunu çok rahatlatacağını düşünüyoruz. Özellikle vergi indirimi veya teşvik konusu asgari ücret konusunda belirleyici olacaktır. Bu destekleri de alabilirsek üçte imzaya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anda rakam zikredilmedi" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading