Yandex Metrica

Son dakika: FED'den döviz ve altın piyasasını yerle bir eden karar! Büyük patlama yaşanacak

Son dakika: FED'den döviz ve altın piyasasını yerle bir eden karar! Büyük patlama yaşanacak

Fed'in son toplantısındaki tutanaklar dün akşam itibariyle açıklandı. Bu tutanaklara göre Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırım ihtimali güçlendi. Dolar ve altında ise hareketlilik şimdiden başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 15-16 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanaklarını yayımladı.

Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Hayaller suya düştü! Türk şirketi Avrupa'dan çekiliyor Haberi Görüntüle

'50 BAZ PUAN FAİZ GARANTİ'

Tutanaklarda 95 milyar dolarlık aylık bilanço daraltmanın uygun olacağı ifade edildi. Birçok yetkilinin bir ya da daha fazla 50 baz puanlık artışın garanti olduğu yönünde fikir belirttiği de görüldü.

Bilanço daraltma planının Mayıs toplantısında onaylanması beklentisi de öne çıktı. Buna göre, FOMC'nin 3-4 Mayıs'ta gerçekleştireceği bir sonraki toplantıda bilanço daralmasını onaylaması bekleniyor.

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Haberi Görüntüle

PİYASALARDA HAREKETLİLİK

Tutanaklarla birlikte Fed'in 50 baz puanlık faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu ihtimali fiyatlayan piyasalarda dolar ve altın fiyatları yükseliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading