Yandex Metrica

Son dakika: Euro yatırımı yapanlar için kader günü! Bugün açıklanacak

Son dakika: Euro yatırımı yapanlar için kader günü! Bugün açıklanacak

Euro/dolar paritesi, dün 3 hafta sonra ilk kez dengelenmiş, hatta euro dolar karşısında değer kazanmıştı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECP) bugün vereceği faiz kararı tüm dengeleri silbaştan değiştirebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararına sayılı saatler kala, euro yatırımcısı merak içerisinde haberleri takip ediyor. Bugün verilen faiz kararı dolar/euro, euro/TL gibi paritelerde tüm dengeleri değiştirebilir. Öte yandan, Avrupa ekonomisindeki yüksek enflasyon ve resesyon endişesi, ECP'nin beklentilerden farklı bir karar vermesine yol açabilir.

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

3 HAFTA SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞMİŞTİ

Avrupa'da enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında artan jeopolitik risklerle 28 Eylül'de 0,9540'ın altını gören euro/dolar paritesi, o tarihten bu yana kademeli de olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyordu. ECB’nin faiz kararını bekleyen euro/dolar paritesi bu gelişmelerle dün 3 haftanın ardından yeniden 1 kritik eşiğini aştı.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Euro/dolar paritesi, faiz kararı sabahı yatay seyrederek 1,0072 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar endeksi 109,5 seviyesinde bulunuyor. Yurt içinde ise dolar/TL kuru 18,60 seviyesindeki sakin hareketlerine devam ederken, euro/TL ise 18,74 liradan alıcı ile buluşuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading