Yandex Metrica

Sitede Ara

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek

Dolardaki kademeli yükselişin devam ettiği gözlemlenirken, İsrail ve İran arasındaki gerilimin dolara nasıl etki edeceği ise merak konusu oldu. Ancak kolay kolay rakam vermekten kaçınan bir ekonomist, doların şimdiki fiyatını üçe katlayarak tarih verdiği bir açıklama yaptı.
 

Ekonomi

22.04.2024, 16:51

Dolar, ABD'nin açıkladığı verilerin ekonomik canlılık sinyalleri vermesiyle ve bu verilerin Fed'in faiz indirimini engelleyebileceği endişeleriyle küresel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat: Destek ödemelerinde rakam değişiyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

DOLAR GÜNCEL ALIŞ SATIŞ RAKAMLAR 17 NİSAN 2024

İstanbul serbest piyasasında doların alış fiyatı 32,5197 lira, satış fiyatı ise 32,5357 lira olarak belirlendi. Euro ise 34,5231 liradan alınıp, 34,5685 liradan satılıyor.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

6 AY SONRASINA DİKKAT

Piyasadaki hareketlilik devam ederken, Ekonomist Devrim Akyıl, katıldığı Youtube programında 2000 yılındaki IMF programını hatırlatarak, "1999-2000'li yıllarda bize bazı şeyler dayatıldı ve onları uygulamaya çalışırken krize sürüklendik." şeklinde konuştu ve sözlerine şöyle devam etti:

"O zamanla en büyük benzerlik kur çıpalı bir sistem uyguluyorduk. Aynen şu an da yaptığımız gibi dolarında yıl sonu kaç lira olacağı belliydi. Sonra 2001 Şubat Anayasa fırlatma krizi diye uydurulan aslında IMF programının başarısızlığı ile birçok bankanın batış dönemini gördük. O yüzden bir an önce bazı hamleleri yapmaları gerekiyor. Bu hafta IMF görüşmeleri kilit. Canlanma olmazsa 6 ay sonra tıpkı o programdaki gibi patlarız. 50-60 liralık dolar kuru bizi kurtarmaz 100 liralık dolar kurunu konuşuruz. O dönemki gibi dolar 3 katına çıkar"

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

1

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading