Yandex Metrica

Son dakika: Euro yatırımı yapanlar için kader günü! Bugün açıklanacak

Son dakika: Euro yatırımı yapanlar için kader günü! Bugün açıklanacak

Euro/dolar paritesi, dün 3 hafta sonra ilk kez dengelenmiş, hatta euro dolar karşısında değer kazanmıştı. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECP) bugün vereceği faiz kararı tüm dengeleri silbaştan değiştirebilir.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararına sayılı saatler kala, euro yatırımcısı merak içerisinde haberleri takip ediyor. Bugün verilen faiz kararı dolar/euro, euro/TL gibi paritelerde tüm dengeleri değiştirebilir. Öte yandan, Avrupa ekonomisindeki yüksek enflasyon ve resesyon endişesi, ECP'nin beklentilerden farklı bir karar vermesine yol açabilir.

Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne kadar? Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne... Haberi Görüntüle

3 HAFTA SONRA BİR İLK GERÇEKLEŞMİŞTİ

Avrupa'da enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında artan jeopolitik risklerle 28 Eylül'de 0,9540'ın altını gören euro/dolar paritesi, o tarihten bu yana kademeli de olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyordu. ECB’nin faiz kararını bekleyen euro/dolar paritesi bu gelişmelerle dün 3 haftanın ardından yeniden 1 kritik eşiğini aştı.

Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Çocuklu ailelere 7200 TL sosyal yardım verilecek: Peki şartlar neler? Haberi Görüntüle

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Euro/dolar paritesi, faiz kararı sabahı yatay seyrederek 1,0072 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar endeksi 109,5 seviyesinde bulunuyor. Yurt içinde ise dolar/TL kuru 18,60 seviyesindeki sakin hareketlerine devam ederken, euro/TL ise 18,74 liradan alıcı ile buluşuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading