Yandex Metrica

23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz açtırılmayacak!

23 maddelik yasa teklifi Meclis'te: Fahiş fiyat ve stokçulara göz açtırılmayacak!

Vatandaşın cebine göz diken işletmelere rekor cezalar yolda. Yeni yasa teklifi ile uygulanacak cezalar 10 kat artılacak, fahiş fiyat uygulayan, stokçuluk yapan işletmelere göz açtırılmayacak.  

Ekonomi

12.05.2024, 20:54

Haksız rekabet ve haksız kazanca sebebiyet veren stokçuluk ve fahiş fiyat, vatandaşların alım gücünü düşürmeye devam ediyor.

Fahiş fiyat uygulayan işletmeler, kendi kazançlarını 'Haksız' yere artırırken, enflasyonun yükselmesine ve vatandaşların mağdur olmasına sebebiyet veriyor.

Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı, aldıkları ortak karar doğrultusunda fahiş fiyatı önlemek için üst üste kararlar alarak denetimlerini sıkılaştırdı.

Hava yolu yolcu trafiği rekor tazeledi! Bakan Uraloğlu rakam verdi Hava yolu yolcu trafiği rekor tazeledi! Bakan Uraloğlu rakam verdi Haberi Görüntüle

REKOR CEZALAR YOLDA

Fahiş fiyat ve stokçuluk hakkında yeni yasa uygulamak isteyen bakanlıklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülmeye başlayacak kanun teklifleri ile caydıcırı cezalar uygulamaya hazırlanıyor. Cezaların 10 kat artırılmasını isteyen bakanlıklar, 100 bin lira uygulanan cezaların, artık 1 milyon liraya kadar yükseltmeyi, bu sayede caydırıcılığı artırmayı planlıyor.

İlgili cezaları kapsayan Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti tarafından hazırlanan 23 maddelik kanun teklifi ile, Türk Ticaret Kanunu'nda cezaların artırılmasına yönelik değişiklik yapılması bekleniyor.

Vatandaş ete doyacak: Mangalları hazırlayın dev indirim geliyor: Dana bıçak yağsız etin kilosu... Vatandaş ete doyacak: Mangalları hazırlayın dev indirim geliyor: Dana bıçak... Haberi Görüntüle

AĞIR YAPTIRIMLAR BU HAFTA MECLİS'TE

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündem oldukça yoğun. Fahiş fiyat ile ilgili Meclis'e sunulan 23 maddelik kanun teklifinin görüşmeleri, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda başlayacak.

Fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik uygulanan 100 bin liralık ceza, 10 kat artırılarak 1 milyon liraya, stokçuluk yapanlara uygulanacak cezalar ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkartılacak.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading