Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Dolar dibi görecek! Dünyaca ünlü ekonomistlerden yeni tahmin

Son dakika: Dolar dibi görecek! Dünyaca ünlü ekonomistlerden yeni tahmin

Fed'in faiz kararına az bir zaman kala dünyaca ünlü bankalar, faiz artırımlarının yavaşlamasıyla birlikte 2023'ten itibaren doların düşeceği tahmininde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:07

JP Morgan ve Morgan Stanley analistleri Fed'in faiz politikası hakkında görüşlerini sıralarken 2023'ten itibaren dolar endeksinin yavaş yavaş düşeceği tahmininde bulundu.

Büyük çöküş kapıda! Kredi kartı borcu olanlar yandı Büyük çöküş kapıda! Kredi kartı borcu olanlar yandı Haberi Görüntüle

DOLAR SON 1 AYDA ZAYIFLADI

Enflasyondaki yavaşlama ile birlikte Fed'in faiz konusundaki yol haritası netleşiyor. Faiz belirsizliğinin ortadan kalkmaya başlamasının ardından ise Dolar için temkinli tahminlere yöneldi. Diğer yandan Dolar endeksinde de düşüş sürüyor. Eylül ayında 114'ü aşan zirve seviyelerinin ardından yönünü aşağı çeviren Endeks, bugün 106,17 seviyesine geriledi. Dolar endeksindeki kayıp yüzde 6'yı aşarken; Dolar, son bir ayda 10 gelişmiş ülke para biriminin tamamına karşı zayıfladı. Euro ise ABD doları karşısında yüzde 0,5 artışla 1,03936 seviyesine yükseldi.

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

ENFLASYONDA YÜZDE 2 HEDEFLENİYOR

Ekonomim’de yer alan haberde, Fed üyeleri daha küçük faiz artırımlarına vurgu yaparken, faiz politikasında değişiklik için enflasyonun izleyeceği yola dikkat çekiyor.
Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'in enflasyonu hedefi için daha küçük faiz artırımlarına doğru yönelmesi taraftarı olduğunu söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Fed'in faiz artırımlarında bir değişikliğe veya bir ara vermeye yakın olduğunu düşünmediğini ifade etti.

St Louis Fed Başkanı James Bullard ise enflasyonun yüzde 2 hedefine geri getirilmesi için faiz artırımlarının biraz daha artırılmasına, gelecek yıl ve 2024'e girerken o seviyelerde tutulmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Gazeteci Yazar Mehmet Akif Soysal'dan enflasyon değerlendirmesi: Meselemiz hesapsızlık Gazeteci Yazar Mehmet Akif Soysal'dan enflasyon değerlendirmesi: Meselemiz hesapsızlık Haberi Görüntüle

ANALİSTLER GÖRÜŞLERİNİ SIRALADI

JP Morgan'a göre enflasyonda yavaşlama, piyasaların Fed faiz fiyatlamalarını yumuşatmasına yol açarken bu durum güçlü dolar döneminin sonunu getirebilir.

Piyasaların Fed’in patikası hakkında artık daha net bir tabloya sahip olduğunu belirten JP Morgan Varlık Yönetimi Stratejisti Kerry Craig, "Dolar artık bu yıl gördüğümüz tek yön yukarı çizgisinde değil. Euro ve yen gibi para birimlerinde toparlanma için alan var" değerlendirmesini yaptı.

Andrew Sheets’in aralarında olduğu Morgan Stanley analistleri de bu çeyrekte doların zirve yapmasını, ardından 2023 boyunca düşüş kaydetmesini bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading