Yandex Metrica

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak

Elinde altın bulunduran vatandaşları çok yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler sonrası 2,400 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan ons altın fiyatları küresel piyasaları adete kendisine fokuslandırdı.Tüm bu gelişmelerin üzerine bir de dünyanın en büyük üreticisi ve tüketicisi olan Çin'in oluşturduğu talep patlaması, bu olağanüstü yükselişin sinyali olarak yorumlandı.

Ekonomi

07.05.2024, 06:04

Küresel dünyada artan savaş gerilimi ve ABD'de beklenen faiz indirimleri, altını yatırım aracı olarak cazip hale getirdi. Fakat bu süreci destekleyen asıl faktör, perakende alıcılar, fon yatırımcıları, vadeli işlem tüccarları ve hatta merkez bankası gibi kesimlerin belirsiz zamanlarda değer saklama aracı olarak yönelten Çin talebi oldu.

Koçlar, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nı alıyor! Koçlar, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nı alıyor! Haberi Görüntüle

PİYASALARA ÇİN ETKİSİ

Geçen yıl Çin'in mücevher, bar ve madeni para tüketimi rekor seviyelere ulaştı. Çin'in altın mücevher talebi %10 artarken, Hindistan'da %6 düştü. Çin'in bar ve madeni para yatırımları ise %28 artış gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hong Kong merkezli Precious Metals Insights Ltd.'nin yönetici direktörü Philip Klapwijk, Çin'deki talebin daha da artabileceğini belirtiyor dedi.

O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu Haberi Görüntüle

ALTINDA ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞ

Sözlerine devam eden Klapwijk, Çin'deki sınırlı yatırım seçenekleri, uzun süren gayrimenkul krizi, dalgalı borsalar ve zayıflayan yuan, paralarını daha güvenli varlıklara yönlendirenlerin sayısını artırıyor şeklinde konuştu.

Son dönemlerde rekor seviyelere çıkan altın fiyatları ise yaşanan Çin gelişmesiyle birlikte önlenemez bir yükseliş döngüsüne gireceğini neredeyse kanıtladı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading