Yandex Metrica

Son dakika: Brent petrol tarihin en yüksek seviyesine çıktı! Benzin ve motorine rekor zam geliyor

Son dakika: Brent petrol tarihin en yüksek seviyesine çıktı! Benzin ve motorine rekor zam geliyor

Brent petrol haftaya yükselişle başladı. Cuma günü 119 dolarla başlayan fiyatlar 115 dolara kadar düşerken hafta başında yeniden 119 dolara yükseldi. Yükselişte, AB'nin Rusya'ya uygulayacağı yaptırımlardaki belirsizlik etkili olurken, benzin, motorin ve LPG'de yeni zamların gündeme gelebileceği belirtildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Cuma günü 119,72 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 115,56 dolarla kapatmıştı. Haftabaşına 116 dolarla başlayan brent petrol 119 dolara kadar yeniden yükseliş gösterdi. 

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

RUSYA'YA YAPTIRIM TEHDİDİ FİYATLARI ETKİLİYOR 

Fiyatlardaki hızlı artışta AB'nin Rusya'ya petrol yaptırımlarında kesin kararı alabileceğine dair beklenti etkili oldu. 

Brüksel'de toplanacak 27 Avrupa ülkesinin katılımı ile bugün başlayan AB Liderler Zirversi 2 gün sürecek. Toplantıda Rusya'ya uygulanması beklenen 6. Yaptırım Paketi de değerlendirilecek. 

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'IN İKİ PETROL TANKERİNE EL KONULDU 

Diğer yandan İran'ın Yunanistan'a ait 2 petrol tankerine el koyması da petrol fiyatlarındaki hareketliliği yukarı doğru evrilmesine sebep oluyor. 

İran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafından 25 Mayıs'ta yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve teknik sorunlar nedeniyle Yunan kıyılarına sığınan İran bayraklı bir geminin alıkonulduğu ve geminin taşıdığı petrole ABD'nin talebiyle el konulduğu duyurulmuştu. Bu durum, dünyanın petrol ticaretinin üçte birinin gerçekleştiği Hürmüz Boğazı'nda tedarik sıkıntıları yaşanabileceğine yönelik algıyı güçlendirerek fiyatların yükselişini destekledi.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

DOLARIN DEĞER KAYBETMESİ FİYATLARI ARTIRDI 

ABD dolarının değer kaybetmeye başlaması dolara endeksli olan petrolün diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha cazip hale gelmesi talebi artırırken fiyatların yükselmesine doğrudan etki gösteriyor. 

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

BENZİN, MOTORİN VE LPG'YE YENİ ZAMLAR KAPIDA 

Brent petrolün fiyat yükselişinin devam edeceğine dikkat çeken uzmanlar benzin, motorin ve LPG'de yeni zamların gündeme gelebileceğini belirtiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading