Yandex Metrica

PTT'den dev fırsat! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlara karşılıksız 750 TL ödeme yapacak

PTT'den dev fırsat! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6 ve 8 olanlara karşılıksız 750 TL ödeme yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Devlet projesi kapsamında elektrik faturasını ödemekte zorlana vatandaşlar için karşılıksız 750 TL ödeme yapacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan (SYDV) veya e-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlara, yapılan kontrollerinin ardından ödeme yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

Küresel savaşın etkileri sebebiyle artan enflasyon karşısında zorlanan vatandaşları devlet yalnız bırakmıyor. Faturalarını ödemekte zorlana vatandaşlar için Sosyal Devlet kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Geçim sıkıntısı yaşayan ailelere 2023 yılı için bütçe ayırdı. Sosyal yardım almaya hak kazanan hanelere, aylık faturaları toplam 1000 TL'yi geçmesi durumunda fatura desteği sağlanıyor.

İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa geçişlerine Türkiye'den iki kilit proje İki ülke resmen anlaştı: Orta Koridor güçlendirilecek: Asya ve Avrupa... Haberi Görüntüle

SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ KİMLERE YAPILIR?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara öncelik verilen para yardımı için hane halkı geliri asgari ücretin 3/1 altında olan, yani 2023 Mart itibarıyla 2 bin 835 lira 60 kuruştan az olan haneler yararlanabiliyor.

Sosyal yardım parası almak için başvuru yapabilecek kişiler şöyle sıralanabilir:

Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan
Maddi zorluk içerisinde olan
Kirada yaşayan
Hanede okuyan çocuk varsa
Engelli ve yaşlı birey var
Devletten düzenli olarak sosyal yardım alan Kronik hastalar

Değerlendirme sonrası uygun görülen kişilere aylık 800 TL ile 1250 TL ödeme yapılıyor. Yapılacak inceleme sonrası ne kadar yardım verileceği yetkililer tarafından belirlenecek.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

FATURA DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 Türkiye vatandaşı olması
 Mavi kart sahibi olmaması
 Yurt içinde ikamet etmesi
 18 yaşını doldurmuş olması
 Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması
 Sosyal güvencesi bulunmaması

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading