Yandex Metrica

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Yatırımcıları "sakın" diyerek uyararak, ellerindeki varlıkları satmayı düşünenleri birkaç yıl sonra pişman olabilecekleri konusunda uyardı. Kolçak, önemli uyarılarda bulunarak dikkat çekti.

Ekonomi

25.04.2024, 09:18

Sık sık ekonomiye ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Hatice Kolçak, yatırımcıları bilgilendirmeye devam ediyor. Son açıklamasını kendi YouTube hesabında yapan uzman isim, konut fiyatlarına odaklanarak önümüzdeki yıllara dair öngörülerini paylaştı.

Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek duyurdu: Son söz Erdoğan'da Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek... Haberi Görüntüle

KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ VAR

Merkez Bankası, enflasyonu kontrol altına almak amacıyla politika faizlerini rekor seviyede olan yüzde 50'ye çıkardıktan sonra yeni stratejiler izlemeye başladı. Yeni politikaların etkisiyle ev fiyatlarındaki ciddi artışlar yerini düşüşlere bıraktı. Uzmanlar, konut piyasasının geleceği hakkında sık sık açıklamalarda bulunurken, TÜİK verileri de konut satışlarında önemli bir düşüşün yaşandığını ortaya koydu.

Geçtiğimiz yılın şubat ayında bir milyondan fazla konut satışı gerçekleşirken, mart ayında bu rakam 105 bin 394'e düştü. Söz konusu veriler, konut satışlarındaki düşüşü açıkça gösteriyor.

Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken promosyon ödemesi: İşte başvuru şartları... Emekliler bu rakamı görünce çok şaıracak! O bankadan dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ALMAYI DÜŞÜNENLERE ÖNEMLİ UYARI

Akşam saatlerinde konut satın almayı düşünen yatırımcılara önemli uyarılarda bulunan ünlü ekonomist Hatice Kolçak, şunları söyledi:

"Bu geçici bir dönemdir, geçer gider. Satıp yerine koyamayan zarar eder, alan kar eder. O dönemde satan herkes zarar etti ve bir daha o malı alamadı. 2019 yılında benzer bir örnek yaşadık, hatırlatmak istiyorum. Bugün satan zarar eder. Belki 3 ayda zararı görmeyebilirsiniz ama ileride aynı durumu yaşayabilirsiniz. 2021-2022 gibi birkaç sene sonra, satanlar pişman olacak ve aynı durumu yaşayacaklar."

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading