Yandex Metrica

Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek duyurdu: Son söz Erdoğan'da

Asgari ücrete tarihi zam! O isim kulis bilgisi aldım diyerek duyurdu: Son söz Erdoğan'da

Ünlü ekonomist kulis bilgisi aldım diyerek asgari ücrete tarihi zam geleceğini duyurdu. Ankara'da asgari ücret fiyatları için özel bir heyetin görüşme yaptığı aktarılırken, o tarihten itibaren asgari ücret rakamlarının güncelleneceği duyuruldu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi?

Ekonomi

12.05.2024, 00:18

16 milyon asgari ücretliye müjde çok yakın! Ünlü ekonomist Dr. Şeref Oğuz, Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret zammını vatandaşlara müjdeledi. O tarihten itibaren 17 bin 2 lira lira olan asgari ücrete rekor zam gelecek.

Geçtiğimiz günlerde kritik verileri paylaşan Türk-İş, asgari ücret rakamlarının revize edilmesi gerektiğini tekrar dile getirirken, o verilerde asgari ücretin açlık sınırın altında olduğu belirtilmişti. 

Bu veriler üzerine açıklama yapan ekonomist Dr. Şeref Oğuz, Ankara kulislerinden bilgi aldığını ifade ederek, asgari ücrete artış yapılabileceği sinyalini verdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talebi doğrultusunda emekli ve asgari ücret rakamlarında revize gidilmemişti. Bu kararın ilerleyen günlerde tekrar masaya konulacağını akataran Oğuz, topun Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacağını ifade etti.

Topraklarımızdan çıkartılan doğalgaz satışa başlıyor: Enerjide bağımsızlığa adım adım Topraklarımızdan çıkartılan doğalgaz satışa başlıyor: Enerjide bağımsızlığa adım adım Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ, NE ZAMAN GELECEK?

Asgari ücret rakamlarının sil baştan değişeceğini belirten Oğuz, asgari ücretle ilgili hükümetin 4 - 5 ayrı çalışmayı masaya yatırdığını belirtirken asgari ücretin yılın üçüncü çeyreğinde revize edilebileceğini belirtti. Ünlü ekonomist rakamların Eylül ayı günü sil baştan değişeceğini iddia etti.

Ankara kulislerinden bilgi aldım diyerek açıklamalarına devam eden Oğuz, "Baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. 

Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar." şeklinde konuştu.

Maliye'den POS cihazlarına sıkı takip! 3 bin 662 kişi tespit edildi Maliye'den POS cihazlarına sıkı takip! 3 bin 662 kişi tespit... Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN ASGARİ ÜCRETE ZAM YOK DEMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete herhangi bir ara zam, toplantı düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Vedat Işıkhan'ın bu açıklamaları sonrası milyonlarca asgari ücret çalışanı hayal kırıklığına uğrasa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye gireceği ve asgari ücrete zam için talimat vereceği ilk gelen kulis bilgilerinde paylaşılmıştı.

Asgari ücrete zam yapılmaması taktirde ekonomi kurulu masasına sosyal destek seçenekleri de sunuldu. Peki asgari ücret sosyal destek paketleri içinde neler var? Asgari ücretli nasıl desteklenecek?

Altında son 24 saat uyarısı: İslam Memiş son çağrı diyerek uyardı: Tehlike artıyor Altında son 24 saat uyarısı: İslam Memiş son çağrı diyerek... Haberi Görüntüle

3 BİN TL DEVLET DESTEĞİ 

Aktarılan bir başka kulis bilgisine göre asgari ücrete zam yapılmaması takdirde, masada bekletilen sosyal destek paketi devreye alınacak. Bu paket içinde ulaşım, alışveriş, fatura yardımı ve ek devlet desteği barındıyor.

Agari ücretli milyonlarca vatandaş paketin devreye alınmasıyla birlikte indirimli ulaşım desteği alacak. Vatandaşlar ayrıca devletten alışveriş karı ve fatura destek ücreti de alabilecek. Ve maaşlar devlet desteği ile güçlendirilecek.

Asgari ücrete ara zam yapılmaması takdirde masada duran seçenekler arasında asgari ücretli çalışanlara devlet desteği verilmesi mevcut. Kulis bilgilerinde aktarılana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 bin 2 lira olan asgari ücreti 3 bin TL devlet katkısı ile 20 bin TL'ye çekebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading