Yandex Metrica

Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda rekor zam

Ne kuzu ne dana en çok zam ona! 5 ayda rekor zam

Piknik sezonun açılmasıyla birlikte beyaz et fiyatlarına rekor zam geldi. Son yıllarda fahiş fiyatlara çıkan kırmızı eti bile sollayan beyaz et son beş ayda yüzde 200 artarak rekor kırdı.

Ekonomi

05.05.2024, 00:25

Ramazan ayı ile birlikte yükselişe geçen kırmızı et ve beyaz et fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, Ramazan Bayramı süresince ve sonrasında yaşanan tavuk talebindeki artışı ve tedarik sıkıntılarını aktardı.

Kamuda kemer sıkma politikasında uygulamalar başladı: Memurlar için dikkat çeken karar! Kamuda kemer sıkma politikasında uygulamalar başladı: Memurlar için dikkat çeken... Haberi Görüntüle

ET FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Et fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Günal, "paketleme, parçalamaya geçtiği için ve de 9 günlük bayram tatili diye siparişlerimizi yetiştiremediler, bant kesiminde yeterli sayıda kesmediler." dedi.

Sözlerine devam eden Günal, "Kendilerini ayarlamaları lazımdı. Herhangi bir vatandaş geldi diyelim; kanat istiyor 2 kilo ve ailesiyle bir mangala gidecek ama tavuk kanat yok. Ne alacak? Kırmızı et alsa bugün 600 lira kilosu. Adam 2 kilo olsa bin 200 liraya çıkacak fiyatı, ama aynı şekilde 3 kilo kanat alsa 500-600 liraya çıkacak. Biz 3 gün boyunca yok sattık." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son durum! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro kurunda son... Haberi Görüntüle

TAVUK ETİNDE TEDARİK SIKINTISI

Tavuk fiyatlarında yaşanan tedarik sıkıntısına değinen Günal, "Tavuk var ama nerede tavuk yok. Biz sipariş olarak istiyoruz fakat bize 'Kesim yok' deniyor. Buradaki amaç bu durumun arkasından bir zam gelecek görüntüsüydü, o da oldu zaten. Tavuğa talep çok; fakat istediğimiz siparişler gelmiyor." dedi.

Çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 TL düşüş! Çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 TL düşüş! Haberi Görüntüle

ET FİYATLARI NE KADAR?

"Bugün kırmızı et 600 lira, antrkot ise 700 lirayı buldu." diyerek sözlerine devam eden Günal, "Bundan 1 ay önce karkas etin fiyatı 280 liraydı, şu anda ise 380 lira bandında. Ramazan ayından çıktık, o zaman kuşbaşı eti 480 liraya satıyorduk, şu anda 600 lira. Vatandaş kırmızı ete yanaşamıyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Günal, "Tavuk ise vatandaşın tercih ettiği gıda maddesi; ama maliyetleri yüksek. Burada kasabın bir suçu yok. Kırmızı eti alanlar beyaz ete yönlendiği için fiyatlar ondan aksadı. En büyük neden parçalama tavuğu firmalar yetiştiremediği için, istediği fiyata geçiş yaptı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading