Yandex Metrica

Sitede Ara

Kamuda kemer sıkma politikasında uygulamalar başladı: Memurlar için dikkat çeken karar!

Kamuda kemer sıkma politikasında uygulamalar başladı: Memurlar için dikkat çeken karar!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının sıkı bir şekilde uygulanması ve enflasyonun kontrol altına alınması için kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulamaya başlanacağını açıklamıştı. Kamuda tasarruf için 3 ayaklı bir tasarruf paketi hazırlandı. Hayata geçirilmeye başlanan uygulamalardan biride memurların toplu taşımayı kullanmalarıyla ilgili oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi giderlerinin 3 kat artması sonrası, memurların toplu taşıma kartları ile yolculuk yapmaları sağlanacak.

Ekonomi

16.05.2024, 21:24

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programı kapsamında önümüzdeki dönem atılacak adımlar ve kamunun tasarruf yapması için kemer sıkma politikası uygulamaya alınmaya başlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderlerinde geçen yıla göre yaklaşık üç katlık bir artış yaşanmasıyla birlikte tasarruf tedbirleri gündeme geldi.

Bu çerçevede, ekonomik olmayan hatlarda servislerin durdurulması ve çalışanlara toplu taşıma kartı verilmeye başlanacak. Servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor. 

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren karar! Tarih belli oldu: Akaryakıtta yeni dönem! Tüm araç sahiplerini ilgilendiren karar! Tarih belli oldu: Akaryakıtta yeni... Haberi Görüntüle

PERSONEL SERVİSLERİ KAMUDA AĞIR YÜK 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri geçen yıla göre yaklaşık üç kat artarak 998,6 milyon liraya yükseldi. Bu durum, kamu bütçesinde önemli bir yük oluşturuyor.

100 bin liraya çalışacak eleman bulamıyorlar: Bu işi yapan sadece 500 kişi var... 100 bin liraya çalışacak eleman bulamıyorlar: Bu işi yapan sadece... Haberi Görüntüle

İLK ÜÇ AYDA KİRALAMA BEDELİ: 998,6 MİLYON

Ocak ayında 141,7 milyon lira, Şubat ayında 379,6 milyon lira ve Mart ayında 477,3 milyon lira olmak üzere, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplamda 998,6 milyon lira olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde bu giderin toplamı 363.5 milyon lira idi, bu da devletin servis taşımacılığı için ödediği paranın yaklaşık üç kat arttığını gösteriyor.

Servet sahibi olmanın püf noktası: İslam Memiş açıkladı Servet sahibi olmanın püf noktası: İslam Memiş açıkladı Haberi Görüntüle

TASARRUF 3 ANA BAŞLIKTA TOPLANACAK 

Ekonomik programın en önemli ayaklarından birini oluşturan kamudaki tasarruf tedbirleri hayata geçiriliyor. Strateji Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılırken, hayata geçirilecek önlemler 'önceliklendirme, odaklanma ve verimliliği artırma' olmak üzere 3 ana başlıktan oluşacak.

Altın tekrardan yükselişte: 10 Mayıs 2024 gram, çeyrek ve tam altın ne kadar? Altın tekrardan yükselişte: 10 Mayıs 2024 gram, çeyrek ve tam... Haberi Görüntüle

KAMUDA TASARRUF ÖNCELİKLİ KONU 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu konuda, "Tasarruf derken harcamaların azaltılmasının yanı sıra mevcut harcamaları daha verimli hale getirme, önceliklendirme, ekonominin rekabet gücüne, verimliliğine, sosyal refaha daha fazla katkı sunar hale getirme boyutları da var" demişti. Kamuda tasarrufun öncelikli bir konu olduğunu belirten Yılmaz, "Hazırlanan çalışmaları belli bir süzgeçten geçirip uygulamaya geçeceğiz. Yasaya ihtiyaç duyulan konular olduğu gibi, ihtiyaç duyulmadan yapılacaklar da var. Konusuna göre, genelgeyle yapılacak iş var, idari kararla yapılacak iş var. Uygulamayla olacak işler var" açıklamasında bulunmuştu. 

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Önceliğimiz tek haneye düşürmek Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Önceliğimiz tek haneye düşürmek Haberi Görüntüle

TASARRUF GENİŞ BİR YELPAZEDE ELE ALINACAK 

Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı kapsamında belirlenen politikalar kararlılıkla devam edecek. Kamu kaynakları maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılacak. Tasarruf tedbirleri kapsamında taşıt sayılarından kiralamalara, yeni bina alımlarına kadar geniş bir yelpazede tedbirler hayata geçirilecek. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading