Yandex Metrica

2013'den bu yana bir ilk: Ne dolar, ne altın zirveyi o gördü

2013'den bu yana bir ilk: Ne dolar, ne altın zirveyi o gördü

Ne dolar, ne altın zirveyi gören gümüş oldu! Haftanın son işlem gününde ons gümüş fiyatı 2013'ten bu yana ilk kez 30 doları aşarak rekor kırdı.

Ekonomi

20.05.2024, 11:59

Son dönemlerde jeopolitik gerilimler nedeniyle yerimde sayan altın ve dolar rakip çıktı. Altından daha güçlü ve hızlı bir artış seyreden gümüş yüzde 2.4 artışla ons başına 30,437 doları aşarak 11 yıldan sonra ilk kez en yüksek seviyesini gördü. 

Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye 24 bin TL nakit para! Bankalar kesenin ağzını açtı! Promosyon kampanyaları Temmuz'da rekor kırdı: Emekliye... Haberi Görüntüle

GÜMÜŞ 'ZİRVE' DEDİ

Yatırımcısının yüzünü güldüren gümüş bu yıl yüzde 28 artış göstererek altını geride bıraktı ve 2024 yılının en iyi performansını gösteren değerli madenlerden biri haline geldi.

Yatırımcısının zirve beklediği sarı maden altın ise ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilerinin şahin söylemlerinin ardından piyasaların faiz rotasını yeniden belirlemesiyle yönünün yukarıya çevirdi. 

Öte yandan altın  son haftalarda faiz indirimlerine ilişkin tahminlerini artırmasıyla art arda ikinci haftalık yükselişine doğru ilerliyor. Ayrıca spot altın, haftanın son işlem gününde yüzde 1 yükselişle 2.400 doları aşarak tarihi zirvesini yeniledi.

Altında rüzgar tersine döndü! İslam Memiş uyardı: Balon patlayabilir! İşte Cumhuriyet altını, 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın fiyatı... Altında rüzgar tersine döndü! İslam Memiş uyardı: Balon patlayabilir! İşte... Haberi Görüntüle

"SATIŞ İÇİN DOĞRU ZAMANI BEKLEYİN"

Altın ve gümüş piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist İslam Memiş, yatırımcıların satış için doğru zamanı kollamaları gerektiğini vurguladı. Özellikle gümüşteki fiyat hareketlerinin yatırımcılara cazip fırsatlar sunabileceğini belirten ekonomist, yatırımcıların panik yapmadan doğru zamanı beklemelerini tavsiye etti.

Yatırımcıların piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmelerinin önemine vurgu yapan İslam Memiş, altın ve gümüş gibi değerli metallerin fiyatlarındaki değişimlerin, global ekonomik olaylarla yakından ilişkili olduğunu hatırlattı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading