Yandex Metrica

Bakanlık devreye girdi: O ürünlerin satışı Türkiye'de yasaklandı: İçinde çok sevdiğiniz gofret olabilir

Bakanlık devreye girdi: O ürünlerin satışı Türkiye'de yasaklandı: İçinde çok sevdiğiniz gofret olabilir

Birçok markette satışının olduğu ürünlere bakanlıktan yasak geldi. Türkiye'de satışı tamamen durdurulan ürünler arasında çok sevdiğiniz gofretler ve soslar olabilir.

Ekonomi

20.05.2024, 20:11

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını korumak adına marketlerde satılan bazı gıda ürünlerinin satışını yasakladı. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre yanıltıcı ifadeler ile satışa sunulan muz ya da çilek aroması kullanılan gofret türü ürünlerin satışı Türkiye'de yasaklandı.

Türkiye'de oldukça sık tüketilen ve sevilen gofret ürünlerinde artık muzlu ve çilekli aromalar tüketiciyi aldatmaya yönelik olduğundan dolayı market raflarından süresiz olarak indirildi.

ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! Haberi Görüntüle

O GOFRETLER MARKET RAFLARINDA ARTIK OLMAYACAK

Günümüzde pek çok markette satışı süren muz ve kako aromalı gofretler, bakanlığın radarına takıldı. 81 ildeki zincir market ve diğer marketlerde satışa sunulan o ürünler için kısıtlama kararının uygulanması an meselesi.

Bir paket içerisinde 10 binde 5 oranında muz bulunması, aroma tadı verdiği tespit edilen muzlu gofret olarak satışa sunulan atıştırmalıkları kapsayan gofretler, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararı ile yasaklanacak.

Bu sayede bakanlık halkın sağlığını aldatmaya yönelik davranışta bulunan üreticilere karşı koymuş, 'Aldatmaca' olaylarının önüne geçilecek.

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

DONDURMA TADINDA İBARESİ KALDIRILIYOR

Bakanlık sadece gofretleri değil, yaz aylarının gelmesi ile birlikte de diğer aldatmaca yaşatan ibarelere de göz dikti. 'Dondurma tadında' ibaresi de artık bundan sonra kullanılamayacak.

Bu tür ürünlerde kullanılan ana malzeme ne ise etikette o ifade yer alacak. Bu sayede tüketiciler aldıkları üründe ne olacağını paketin üzerinden görmüş olacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading