Yandex Metrica

Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı alanlar müjde: Aile bakanlığı duyurdu: Maaşlar güncelleniyor

Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı alanlar müjde: Aile bakanlığı duyurdu: Maaşlar güncelleniyor

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara yeni maaş zammı müjdesi geldi. Aile Ocak, Şubat, Mart ve son Nisan enflasyon rakamlarının belli olmasıyla birlikte rakamlar netlik kazanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerinde memur maaşlarının etkisi de olacak.

Ekonomi

18.05.2024, 12:14

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanlara yeni zam müjdesi verdi. Bu zam kararı ile birlikte maaş üretleri sil baştan yenilendi. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşları ne kadar olacak?

Elinde nakit parası olanlar dikkat: Altın kritik sınırın altına düştü: Bu sizin için son fırsat Elinde nakit parası olanlar dikkat: Altın kritik sınırın altına düştü:... Haberi Görüntüle

TEMMUZDA DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM

Nisan ayı enflason rakamlarının da açıklanmasıyla birlikte memur maaşlarına daha şimdiden yüzde 10 oranında zam kesinleşti. Memur zammı sonrası netlik kazanacak olan 5 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı gibi destek ödemelerinde ortaya yeni rakamlar çıktı.

Türkiye sosyal devlet kapsamında milyonlarca vatandaşının yanında olmaya devam ederken Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylıklarında zam yapılması kararı aldı.

Temmuz ayında yapılacak olan ara zamla birlikte sosyal destek maaşları sil baştan değişecek. Özellikle engelli aylıklarında %20’lik bir zam öngörülüyor. Bu artışlar, sosyal destek ödemelerini de etkileyecek ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek.

Öte yandan bu yılın başında 49,25'lik bir zam ile 3.504,84 TL’ye yükseltilen 65 yaş aylığının yapılacak olan ara zam ile birlikte 4.206 TL bandına yükselmesi öngörülüyor.

Ayrıca bir başka destek aylığı olan engelli maaşında ise Ocak-Temmuz 2024 arasında engelli aylıklarında yapılan belirlemelere göre, %20 oranında bir zam durumunda bu ödemelerin sırasıyla 3.357 TL, 5.036 TL ve 3.357 TL’ye yükselmesi bekleniyor. 

Evde bakım ücreti ise 7.608 TL'den  9.130 TL'ye yükselmesei öngörülüyor. Ayrıca Okul öncesi çocuklar için %20’lik bir artışla 4.336 TL’ye, ilköğretimde okuyan çocuklar için 6.505 TL’ye çıkması beklenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri de artacak.

Ev alma hayalleriniz gerçek oluyor! Düşük faizli 120 ay vadeyle o banka yeni kampanyasını duyurdu! Ev alma hayalleriniz gerçek oluyor! Düşük faizli 120 ay vadeyle... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sosyal devlet anlayışını vatandaşlarına hissettiren Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte binlerce ihtiyaç sahibinin yanında olmaya devam ediyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşları ne zaman hesaplara yatacak?

Türkiye'de sosyal destek ödemeleri genellikle her ayın 15 ila 30 arasında vatandaşların TC kimlik numarasının son hanelerine göre yatırılıyor. 

Merkez Bankası doların düşüşünü engelleyebilir mi? Yıl sonunda borsa kaç puan olur? Ünlü ekonomistten çarpıcı tahminler Merkez Bankası doların düşüşünü engelleyebilir mi? Yıl sonunda borsa kaç... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMLARI (SED) NEDİR, NASIL YARARLANILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan SED yardımlarına kimleri kapsar, kimler başvuru yapabilir?

Sosyal destek yardımları; ailede çalışan birey bulunmasına rağmen ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşaması, ailede çalışan bireyin ya da çalışabilecek durumda olan bireyin bulunmaması ekonomik olarak bir kriz sürecinde olması (olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık, kaza, işten çıkarılma, iş bulamama…) sağlanan hizmetin çocuk odaklı olması sebebiyle ailede en az 1 çocuğun bulunması, en az 1 çocuğun ve ebeveyninin veya çocuğun bakıcısı konumundaki kişinin kimliğinin bulunması gerekmektedir.

Tüm bu şartları uygun vatandaşlar bu destek programına başvurması için aşağıda bulunan evrakları ilgili kuruma göndermelidir.

Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh

Ailede engelli varsa engelli raporu

Ailedeki bireylerin sağlık sorunlarına dair rapor/belge

Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

Gelir Beyan Formu

Çocukların güncel öğrenci belgeleri

Kira sözleşmesi fotokopisi

İş göremezlik raporu

Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Habere Tepki Ver

14

25

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading