Yandex Metrica

Lokanta ve restoranlarda yeni dönem başlıyor! Nakit ödeyen müşterilere indirim uygulanacak

Lokanta ve restoranlarda yeni dönem başlıyor! Nakit ödeyen müşterilere indirim uygulanacak

Bazı restoranlar, kart yerine artık nakit ödemeyi tercih edecek müşterileri için yüzde 7 indirim hazırlıklarına başladı. Bu gelişme, restoranlarda müşteri kaybetme endişesi yarattı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Çalışanlara ödenen yemek bedelinin yemek kartına yüklenme zorunluluğunun kalkacağına yönelik gelişme, yeme içme sektöründe genel itibarıyla olumlu karşılanırken, bazı sektör temsilcileri nakdi ödemenin yeme içme dışında kullanılması halinde restoranlar için müşteri kaybının yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Borsa devre kesici neden olur, ne işe yarar? Borsa devre kesici kaç saat, ne kadar sürer? Borsa devre kesici neden olur, ne işe yarar? Borsa devre... Haberi Görüntüle

BAZI LOKANTA VE RESTORANLAR NAKİT ÖDEMEYE YÜZDE 7 İNDİRİM HAZIRLIĞINA BAŞLADI

Dünya’dan Merve Yiğitcan’ın haberine göre, bazı restoranlar kart yerine artık nakit ödemeyi tercih edecek müşterileri için yüzde 7 indirim hazırlıklarına başladı. Konunun bir diğer muhatabı yemek kartı şirketleri ise temkinli.

Beyaz et (tavuk eti) ucuzlayacak mı? İhracat yasağı gelirse tavuk eti fiyatı düşer mi? Beyaz et (tavuk eti) ucuzlayacak mı? İhracat yasağı gelirse tavuk... Haberi Görüntüle

YEMEK KARTI ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Görüşlerine başvurulan şirketler şu an için konuyla ilgili bir mevzuat çıkmadan bir değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını belirtiyorlar.

Kararı değerlendiren Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, yemek kartı komisyonlarına yönelik sektör olarak uzun bir süredir mücadele verdiklerini hatırlatırken, bu haliyle yemek kartı zorunluluğun kalkacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte, restoranların eskiden yemek kartı kullanan ve artık yemek ücretini nakit olarak alacak müşterileri için birtakım aksiyonlar alması gerektiğini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading